lutfu da hos kahrıda hos ...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
lutfu da hos kahrıda hos diyebilmek kolay değil. ne büyük imtihan...Mü’minin Gönlüne Sürûr Vermek ...
Rabbim ne merhametlisin..Din kardesimin Gönlüne Sürûr Verir iken SEN de benim Gönlüme rahmet ediyorsun!...
Mümin, mümine şifadır. Onun için, hastanın en büyük ihtiyacı bir mümini görmektir. Mümin, mümin için rahmettir.
Peygamber efendimiz buyuruyor ki:
(Mahşerde, herkes buram buram güneş altında yanarken, elli bin sene orada terlerken...
yedi sınıf Müslüman arşın gölgesinde gölgelenecekler, onlar için azap korkusu yoktur.
Bunlardan biri, müminin yüzüne Allah rızası için bakanlardır.)
ins.Bizlerde bu 7 zumre icinde arşın gölgesinde gölgelenlerden oluruz...
dua ve temmenisi ile..
kgüll..,kgüll..,kgüll..,

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sahibimiz Allah cc.dir...
O’nun huzurunda iki büklüm oluşumuzun ve bizi her daim işitmesinin heyecanıyla titriyoruz...
Daha huzurundan kalkmadan yaşadığımız ferahlık tebessüm ettiriyor bizi.
“Ve yalnız Rabbine rağbet et” (İnşirah; diye buyurmamış mıydı?
Öyleyse sen de ayağa kalk şimdi..

O’nsuz kaldığını anladığında, kederlen sadece, yönel rabbine şu ayeti dola diline;
“Eğer onlar yüz çevirirlerse de ki; “Bana Allah yeter. O’ndan başka ilah yoktur.
Ben O’na tevekkül ettim ve büyük arşın Rabbi O’dur” (Yunus; 129)
Lutfun da hos kahrin da..
unut dünyalık sıkıntılarını, seni üzenleri; kalbini bine bölenleri, ağlatanları..

itip kakanları, seni saymayanları, vefasızlığını sende deneyenleri unut!
Derdini sevmeyi öğren, onları seni Rabbine yaklaştıran aracılar olarak gör..

Dert dediğin ve tarafından hüzne düşürüldüğün şeyler..
seni Rabbine yaklaştırdı, Rabbin onları sana kendine yaklastirmak icin aracı yaptı.
farkinda degilmisin?Eyy insanoglu..

kalbimin_sesinden

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Bazen insan yanlis anlamadan ötürü dahi Din kardesine o kadar acimasiz olur ki, dostluga götürebilecek yollari kirar da kirar... Ortada saglam bir sey birakmaz...
Yarin hatasini anlayinca da af diler... Lakin, muhatabin kalbi yukarida kardesin ifade ettigi gibi 1000 parcaya ayrilmis, o ayrilan parcalar nasil bir araya getirelecek de tekrar dostluk, ask ve muhabbet saglanacak, mümkün müdür???
Biz insanoglu öyle ön yargiliyiz ki anlatamam...
Bizler de zaman zaman bu hatalarda yüzdük...
Ben anlayamiyorum ve kendi nefsime de ifade ediyorum ki;
Görmedin...
Duymadin...
Dokunmadin...
Koklamadin...
Tatmadin...
Hal böyle olmasina ragmen müslüman Din kardesine karsi nasil agir konusabildin, ya da konusuyorsun ya da konusacaksin...??!!!
Unutsun o sevgili unutsun ama sen de kardesim nefsini arindir, iyi gözle bak, güzel bak, güzel düsün... Anladin mi...?
Her daim unutan bir yar olmaz karsinda...
Cok seversin, ask beslersin ama coktan gecmistir onlar baska kapiya derler.. Dikkat...!!!
Unutanlara selam olsun...
Ama güzel gören ve güzel bakanlara da selam olsun...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Niyetti iyi olanin akibeti Hayr olur...
Evettt ..Ömrümüzden bir gün daha gitti.. Kimimiz üzüldü, kimimiz mutlu oldu...
kimimiz sevap işledi kimimiz günah...
Insanın başını yastığa koyduğunda bi düşünmesi gerek..kimin kalbini kırdım,kimi üzdüm diye..
Ama en önemlisi Ben bugün RABBIM için ne yaptım diye...
Allah için birşeyler yapmışızdır... Hayırlı geceler..Canlar..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Eğer insan hayatı yanlızca bu dünya ile sınırli olsa idi
lutfu da hos kahrıda hos diyebilmek kolay olmazdi belki..
Ancak ölümünde bu hayatın bir devamı ve yeni bir hayatın başlangıcı olduğunu idrak edersek dunyanin lutfu de kahri da bir imtihan oldugunu biliriz..
Ölümle gelen hesap günü herşeyin karşılığını bulacağı bir gündür...
Rabbim günahlarımızın karşılığını bu dünyada çekenlerden eylesinki mahkeme-i kübrada çetin bir hesaba tabi tutulup hesap verememekten bizleri muhafaza etsin...amin.

nur-yuzlum

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
selamun aleykum gönül sızım kardeşim.sizden rabbim razı olsun.yazılarınız insan ruhunu okşuyo ve bizi Allah,a dahada yaklaştırıyo.çok tşkler..sizden ALLAH razı olsun binlercekez.RABBİM GÖNLÜNÜZÜN HAYIRLI MURATLARINI VERSİN.ve güzel bir söz var.güzel gören güzel düşünür güzeldüşünen hayatında lezzet alır.yüce peygamber efendimizde buyurmuşlarki yerde uyuyan siyah bir köpek görseniz onun aman ne kadar kocaman büyük dişleri var kötü yönünü sölemeyiniz.ne kadar parlak siyah tüylerivar diye iyi yönünü güzel yönünü görünüzz.buyurmuşlardır.iyi gözle güzel gözle bakmalı mümin.sağolun var olun RABBİME emanet olun selamet ve huzurla kalın...

Üst Alt