Limonları nasıl koruruz

İLiM DiLeNcİsİ

Rüyalar aleminden
Süper Mod
Katılım
10 Haziran 2011
Mesajlar
709
Tepkime puanı
42
limon300x2.jpg


Limonları Nasıl koruruz?

Sevgili Hanımlar; limonata yapmak için ya da çorbalarda, zeytinyağlılarda kullanmak için eve bolca limon aldığınız zaman, nasıl muhafaza edersiniz..?

Buzdolabında ya da oda ısısında limonlar uzun süre tazeliğini koruyamıyorlar..

Limon filelerinin içinde mutfakta bir yere assam ya da hasır sepette de bekletsem, yine de bir türlü istediğim sonucu alamıyorum..

Limonların uzun süre tazeliğini muhafaza edebilmek için, her yöntemi denedim neredeyse...

Ancak içlerinden bir tanesi ve belki de en ilginci olan var ki, diğer tüm bildiğimiz sıradan yöntemlerden daha uzun süre limnolarımızı muhafaza edebilmemizi sağlıyor.

Bu yöntem sayesinde buzdolabında bile durmalarına gerek kalmadan, mutfağınız için hoş dekor da oluşturmuş oluyorsunuz =)

limonlar.jpg


Yukardaki cam kap, balıklar için akvaryum gibi kullanılan ya da içine renkli kum ve boncuk atılarak dekor yapılan kaplardan. Bir zamanlar içinde boncuklar vardı; şimdi ise limonlar var :)

Kullanım alanı oldukça fazla olan böyle bir kabı da kullanabilirsiniz.

Bu ilginç yöntem şöyle : Limonlarınızı derin bir kabın içerisine alıyorsunuz ve kabınızı ağzına kadar, musluktan soğuk su ile dolduruyorsunuz.. Her gün düzenli olarak limonların suyunu değişerek, kabın içindeki suyu tazeliyorsunuz(iki günde bir de değişebilirsiniz)..Gerçekten de işe yarayan ve sizi limonlarınızın çürüyüp küflenme dertlerinden kurtaracak sevimli bir yöntem

Not : Limonları koyacağınız kap cam olursa hem daha şık görünür, hem daha sağlıklı olur..

Bol bereketli, vitaminli günler... :)
 

Tijen

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
28 Mart 2011
Mesajlar
55
Tepkime puanı
0
Teşekkürler kardeşim,denemekte yarar var,bu ilginç yötemi.
 
Üst Alt