Lezzetli Kuzu Eti Kavurması Nasıl Olur

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,344
Tepkime puanı
25
Tencereye kuzu etlerini atıp, 1 adet soğanı hiç doğramadan bütün olarak etlerin arasına koyunuz. Etlerin pişme süresi uzun olduğu için soğanları küçük küçük doğramak yerine büyük soğan koyunuz. Çünkü soğanlar küçük küçük doğrandığı takdirde dağılır.
Bayram kavurmalarının içine çok malzeme girmez o nedenle soğan lezzet verir. Daha sonra kuzunun kuyruk yağı veya iç yağından biraz ilave edilir. Bir iki dakika harlı ateşte kavurduktan sonra ocağı kısık ateşe alıp, yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra, son aşamada tuz, karabiber ve kekik ilave ederek, bir iki dakika daha kavrulduktan sonra pilavla servis yapılır.
Kaynak: Haber7.Com Web sitesinde 15/11/2010 tarihinde Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz’ün deneyimleriyle hazırlanmış “İyi bir kavurma yapmanın püf noktaları” yazısından derlenmiştir
 
Üst Alt