- Katılım
- 27 Şubat 2011
- Mesajlar
- 413
- Tepkime puanı
- 6

içindekiler
- 8 adet lahana yaprağı
- 2 su bardağı pirinç
- 1,5 çay bardağı sarı üzüm
- 2 adet havuç
- 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
hazırlanışı
- Üzümleri ılık suda bekletin.
- Pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin.
- Lahana yapraklarını kaynayan tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayıp süzün.
- Tereyağını eritip, pirinç ve rendelenmiş havucu 10 dakika karıştırarak kavurun.
- Üzüm, dereotu, karabiber, tuz ve 3 bardak su koyun.
- Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin, sonra pilavı 15 dakika dinlendirin.
- Fırına dayanıklı cam kaseyi yağlayın.
- Lahana yapraklarını üst üste, açık yer kalmayacak şekilde kaseye yerleştirin.
- Hazırladığınız pilavı dökün, kalan lahana yapraklarıyla pilavın üstünü kapatın.
- 175 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
- Ters çevirdikten sonra servis yapın.
- Afiyet olsun.