- Katılım
- 22 Eylül 2011
- Mesajlar
- 281
- Tepkime puanı
- 7
Malzemeler.
kg. taze üzüm yaprağı
Yarım kg. kaya tuzu
Yapılışı.
Üzüm yapraklarım uzun büyülükte bir kavanoza aralarına azar azar tuz eklenerek bastırarak yerleştirilir. (Kesinlikle yapraklar yıkanmaz ve su konmaz) Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır, loş ve serin ortamda 10-12 gün bekletilir. Kullanılacağı zaman kısa süre kaynatılarak yumuşatılır
kg. taze üzüm yaprağı
Yarım kg. kaya tuzu
Yapılışı.
Üzüm yapraklarım uzun büyülükte bir kavanoza aralarına azar azar tuz eklenerek bastırarak yerleştirilir. (Kesinlikle yapraklar yıkanmaz ve su konmaz) Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır, loş ve serin ortamda 10-12 gün bekletilir. Kullanılacağı zaman kısa süre kaynatılarak yumuşatılır