Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Kurban Etinin Yeşillenmesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 10717" data-attributes="member: 376"><p><strong>Kesilen kurban etlerinin saklanması ve kullanılması insan sağlığı açısından oldukça önemli.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Etlerin kesim sıcaklığındayken buzdolabına yerleştirilmemesi gerekiyor.Buzdolabının ısısı etin iç kısımlarını soğutmaya yetmiyor. Bu nedenle, etin hava almayan kısımlarında kısa sürede bozulma, kokuşma, hatta yeşillenme görülebiliyor. Etin yeşillenme görülen kısımlarının kesinlikle tüketmemesi gerekiyor.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Uygun koşullarda dondurucuya koyulan etin uzun süre saklanabilir.Derin dondurucuda eksi 18 derecede uzun süre saklanabilen etler, eksi 2 derecede en fazla bir hafta bekleyebilir. Donmuş etlerin çözdürülüp tekrar dondurulmalarının birtakım mikroorganizmaların üremesine neden olur.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Bu nedenle çözdürülen etin tekrar dondurulmaması gerekir. Hemen pişirilmeli. Kurban etlerinin bir yemeklik olacak kadar küçük parçalar halinde buzdolabında poşetlerde saklanması gerekiyor.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Kurban etinin direkt buzdolabına atıldığında lastik gibi sertleşme olur.Et yerine kas yememek için etleri parçalar halinde temiz kaplara koymak sağlık açısından gerekli.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Daha sonra güneş görmeyen serin bir yerde hava alması sağlanarak kesim sıcaklığının oda ısısına düşmesinin beklenmesinde yarar var. Bu süre 5-6 saati geçmemeli. Son olarak et buzdolabına kaldırılmalı.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Kurbanlık etlerin henüz kesim sıcaklığındayken buzdolabına poşet içinde veya hava alamayacak bir durumda büyük parçalar halinde üst üste konulmaması gerekiyor.</strong></p><p></p><p><span style="color: Red"><strong>İlginizi çekebilecek benzer konular:</strong></span></p><p> </p><p> <a href="https://www.islamiforumlar.net/konu/etler-neden-vakumlanir.26453/" target="_blank">Etler neden vakumlanır?</a></p><p></p><p><a href="https://www.islamiforumlar.net/konu/et-kavurma-nasil-yapilir.26450/" target="_blank">Et kavurma nasıl yapılır?</a></p><p></p><p><a href="https://www.islamiforumlar.net/konu/et-nasil-lezzetli-olur.26448/" target="_blank">Et nasıl lezzetli olur?</a></p><p></p><p><a href="https://www.islamiforumlar.net/konu/et-nasil-pisirilir.26447/" target="_blank">Et nasıl pişirilir?</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 10717, member: 376"] [B]Kesilen kurban etlerinin saklanması ve kullanılması insan sağlığı açısından oldukça önemli. Etlerin kesim sıcaklığındayken buzdolabına yerleştirilmemesi gerekiyor.Buzdolabının ısısı etin iç kısımlarını soğutmaya yetmiyor. Bu nedenle, etin hava almayan kısımlarında kısa sürede bozulma, kokuşma, hatta yeşillenme görülebiliyor. Etin yeşillenme görülen kısımlarının kesinlikle tüketmemesi gerekiyor. Uygun koşullarda dondurucuya koyulan etin uzun süre saklanabilir.Derin dondurucuda eksi 18 derecede uzun süre saklanabilen etler, eksi 2 derecede en fazla bir hafta bekleyebilir. Donmuş etlerin çözdürülüp tekrar dondurulmalarının birtakım mikroorganizmaların üremesine neden olur. Bu nedenle çözdürülen etin tekrar dondurulmaması gerekir. Hemen pişirilmeli. Kurban etlerinin bir yemeklik olacak kadar küçük parçalar halinde buzdolabında poşetlerde saklanması gerekiyor. Kurban etinin direkt buzdolabına atıldığında lastik gibi sertleşme olur.Et yerine kas yememek için etleri parçalar halinde temiz kaplara koymak sağlık açısından gerekli. Daha sonra güneş görmeyen serin bir yerde hava alması sağlanarak kesim sıcaklığının oda ısısına düşmesinin beklenmesinde yarar var. Bu süre 5-6 saati geçmemeli. Son olarak et buzdolabına kaldırılmalı. Kurbanlık etlerin henüz kesim sıcaklığındayken buzdolabına poşet içinde veya hava alamayacak bir durumda büyük parçalar halinde üst üste konulmaması gerekiyor.[/B] [COLOR=Red][B]İlginizi çekebilecek benzer konular:[/B][/COLOR] [URL="https://www.islamiforumlar.net/konu/etler-neden-vakumlanir.26453/"]Etler neden vakumlanır?[/URL] [URL="https://www.islamiforumlar.net/konu/et-kavurma-nasil-yapilir.26450/"]Et kavurma nasıl yapılır?[/URL] [URL="https://www.islamiforumlar.net/konu/et-nasil-lezzetli-olur.26448/"]Et nasıl lezzetli olur?[/URL] [URL="https://www.islamiforumlar.net/konu/et-nasil-pisirilir.26447/"]Et nasıl pişirilir?[/URL] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Kurban Etinin Yeşillenmesi
Üst
Alt