Kuranda Hristiyanlığı çürüten ayetlerden biri

Rüya Tabircisi

Moderatör
Moderatör
Rüya Tabirleri
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
825
Tepkime puanı
277
Konum
Türkiye
Andolsun, 'Şüphesiz, Allah Meryem oğlu Mesih'tir.' diyenler küfre düşmüştür. De ki: 'O, eğer Meryem oğlu Mesih'i, onun annesini ve yeryüzündekilerin tümünü helak (yok) etmek isterse, Allah'tan (bunu önlemeye) kim birşeye malik olabilir? Göklerin, yerin ve bunlar arasındakilerin tümünün mülkü Allah'ındır; dilediğini yaratır. Allah her şeye güç yetirendir. (Mâide suresi 17.ayet)

Çok güzel değil mi? Diyor ki, "Allah Meryem oğlu Mesihtir (yani İsadır)" diyenler küfre düştüler (kafir oldular şüphesiz).

Burda denmek istenen, İsaya Tanrı diyenlerin kafir oldukları.

Hemen sonrasında, Allah, Hz.Muhammede şöyle demesini buyuruyor: "Allah tüm insanları, İsayı ve Meryemi yok etmek isterse, kim bunu önleye bilir?"

Yani bakın, diyor ki:

Siz (Hristiyanlar) diyorsunuz ki, İsa Tanrıdır. O zaman, Allah (İbranice: Yehova) tüm İnsanları, Hz.Meryemi, ve Allahın "oğlu" olan Tanrı İsayı yok etmek isterse,

Tanrı İsa, babası Tanrı Yehovanın onu yok etmesine engel ola bilir mi? Bu soru çelişkili bir sorudur. Ve bu çelişkili soruyu ortaya atan kim?

Yaratıcının ta kendisi. Yaratıcı olan Allah, burda aslında, Hristiyanlara "bu soruyu düşünün, kendinize sorun, ve hakkı görün" diye bir mesaj verir. Tabii ki, ayeti okuyup geçmemek, onun anlamını düşünmek lâzımdır.

Çok güzel bir ayet. Hatta en çok beğendiğim ayetlerden bir tanesi.
 
Üst Alt