- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25
Malzemeler
185 gr. margarin
250 gr. pudra şekeri
3 adet yumurta
185 gr. un
60 gr. pirinç unu
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı
Margarini oda sıcaklığında bekletip, yumuşatınız. Derin bir kasenin içine önce yumurtaları kırıp, tazeliklerini kontrol ettikten sonra içine yumuşamış margarini ve pudra şekeri ilave edip, krema kıvamına gelene kadar çırpınız. Krema kıvamına gelince sütü ilave edip, karıştırınız. Daha sonra içine unu, pirinç ununu ve kabartma tozunu bir süzgeç yardımı ile eleyerek ilave ediniz. En son vanilyayı harca ekleyip, karıştırınız. Hazırladığınız kek harcını, sıvı yağ ile yağladığınız kek kalıbına döküp, daha önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişiriniz. Pişen keki, kalıbında 5 dakika soğuttuktan sonra servis tabağına ters çevirip, servis ediniz.
185 gr. margarin
250 gr. pudra şekeri
3 adet yumurta
185 gr. un
60 gr. pirinç unu
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı
Margarini oda sıcaklığında bekletip, yumuşatınız. Derin bir kasenin içine önce yumurtaları kırıp, tazeliklerini kontrol ettikten sonra içine yumuşamış margarini ve pudra şekeri ilave edip, krema kıvamına gelene kadar çırpınız. Krema kıvamına gelince sütü ilave edip, karıştırınız. Daha sonra içine unu, pirinç ununu ve kabartma tozunu bir süzgeç yardımı ile eleyerek ilave ediniz. En son vanilyayı harca ekleyip, karıştırınız. Hazırladığınız kek harcını, sıvı yağ ile yağladığınız kek kalıbına döküp, daha önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişiriniz. Pişen keki, kalıbında 5 dakika soğuttuktan sonra servis tabağına ters çevirip, servis ediniz.