Kudret narı faydaları..

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
Kudret-Nar%C4%B1.jpg



* Hücre yeniler.
* Karaciğeri güçlendirir.
* Barsak tembelliğini giderir.
* Rahim yaralarına faydalıdır.
* Yanık ve yaralara lapası vurulur.
* Yaraların çabuk kapanmasını sağlar.
* Egzama, sedef ve çıban gibi cilt hastalıklarında faydalıdır.
* Yaprakları mide ağrısı, soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir.
* Aynı zamanda yüksek oranda E vitamini ve kaliteli protein içerir.
* Mide ve bağırsak ülseri şikayetlerini azaltır.turkeyarena.com
* Kandaki şeker oranını düşürücü etkileri ile şeker hastalığına karşı faydalıdır.
* Kolit - Ülser - 12 parmak - Gastrit, Asit fazlası gibi mide-barsak sistemine bağlı tüm hastalıkları kalıcı ve kesin tedavi eder.
Kudret Narı Nasıl Kullanılır? Kudret Narının olgunlaşan meyveleri bal ile karıştırılıp dahilen ya da zeytinyağı ile birlikte ezilerek haricen kullanılabilir. Meyvelerinin dışında bitkinin yaprakları ve kökleri de kullanılmaktadır.

Taze meyve için
Kudret narı, olgunları balla karıştırılarak tüketilebiliyor. Olgunlaşarak kavuniçi rengi alan meyve, tabakta eziliyor, bir miktar balla karıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çorba kaşığı yeniliyor. Üzerine hiçbir şey kullanılmıyor.

Tazesinin olmadığı zaman
Önce çekirdekleri temizlenen kudret narı, küçük küçük doğrandıktan sonra bir kiloluk bala karıştırılıyor. Ağzı kapalı şekilde bir ay kadar bekletilen karışım, hafif sulanabilir. Bozuldu sanmayın.’ Şeker hastalarının bu karışımı almalarının sakıncalı olabileceğini, bu nedenle zeytinyağı ile kullanımın daha uygundur : ‘Zeytinyağı, meyvenin içindeki etmenleri daha kolay emiyor.

Halis zeytinyağı içinde 6 ay bekletilen kudret narı ise her sabah bir çorba kaşığı tabağa konularak, 1 çorba kaşığı süzme balla karıştırılarak aç karna yeniliyor.Olgun meyveler bir kavanozun içerisine zeytinyağı ile konuyor. Ağzı kapatılan kavanoz bir ay bekletiliyor. Daha sonra aç karnına yemeklerden önce alınması öneriliyor.turkeyarena.com Hastanın rahatsızlığının şiddetine göre günde üç öğünden önce aç karnına bir kaşık alınabilir.
Alıntı.
 
Üst Alt