Köz Biber Yatağında Hellim Peyniri Nasıl Kızartılır

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
hellimpeyniri.jpg


Kırmızı biberleri közleyip uzunlamasına ince doğrayın ve zeytinyağı koyduğunuz tavada(tavanın ağzını kapatarak) pişirin.

Yumuşayan biberleri servis tabağına alıp aynı tavada dilim hellim peynirini çevirin.Eriyen hellimi biberlerin üzerine koyup, fesleğen yapraklarıyla süsleyin. Soğutmadan ,sıcak servis yapın.

Hellim peyniri salatalarda kullanımı ve aparatif olarak servis imkanıyla kadınların en büyük yardımcıları arasında yer alıyor. Üstelik hazırlanışı da çok kolay.

Önce peynirleri çok fazla kalın olmayacak bir biçimde dikdörtgen veya kare biçiminde dilimleyin. Tavaya koyduğunuz az sıvı yağı 1 dakika kadar bekletin. Daha sonra peynirleri tavaya koyun. Ateşi iyice kısın. Görüntüden peynirin kızardığını anlayacaksınız. Burada en çok dikkat etmeniz gereken konu yağın az olması. Çünkü ateşin de etkisiyle peynir de yağını iyice salacaktır. O yüzden peynirin yağını mümkün olduğu kadar az tutmanızda fayda var.
 
Üst Alt