Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Koyun etinin çeşitleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Hasret" data-source="post: 57069" data-attributes="member: 160"><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Koyunlar öncelikle erkek ve dişi olmak üzere ikiye ayrılır. Erkek koyunlara koç denir.</span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Koçların etleri yağsız, sert ve kokuludur. Yemeklerde tercih edilmezler. Kasaplık olarak ayrılan koçlar, bu iş için özel yetiştirilmiş, erkeklik bezleri alınmış erkek koyunlardır.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Dişi koyunlara ise “marya” denir. Marya eti genel olarak makbul değildir. Bunun nedeni maryaların yavruladıktan sonra etlerinin lezzetsiz ve sert olmasından ileri gelir. Mum yağı gibi donmuş halde olan yağları da bir diğer olumsuz taraflarıdır.</span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Kırmızı et ile ilgili merak ettiğiniz her şey için lütfen BURAYA tıklayın.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Koyun etinin en iyisi burma erkek koyunlarından elde edilir. Bu etler yağlı ve lezzetlidir.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Georgia'">Koyun etinden bir diğer iyi et ise kuzulardan, yani yavrulardan elde edilir. Bunlar süt kuzusu, kuzu, Kıvırcık, Dalgıç ve Karaman olarak çeşitlenir.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hasret, post: 57069, member: 160"] [SIZE="3"][FONT="Georgia"]Koyunlar öncelikle erkek ve dişi olmak üzere ikiye ayrılır. Erkek koyunlara koç denir. Koçların etleri yağsız, sert ve kokuludur. Yemeklerde tercih edilmezler. Kasaplık olarak ayrılan koçlar, bu iş için özel yetiştirilmiş, erkeklik bezleri alınmış erkek koyunlardır. Dişi koyunlara ise “marya” denir. Marya eti genel olarak makbul değildir. Bunun nedeni maryaların yavruladıktan sonra etlerinin lezzetsiz ve sert olmasından ileri gelir. Mum yağı gibi donmuş halde olan yağları da bir diğer olumsuz taraflarıdır. Kırmızı et ile ilgili merak ettiğiniz her şey için lütfen BURAYA tıklayın. Koyun etinin en iyisi burma erkek koyunlarından elde edilir. Bu etler yağlı ve lezzetlidir. Koyun etinden bir diğer iyi et ise kuzulardan, yani yavrulardan elde edilir. Bunlar süt kuzusu, kuzu, Kıvırcık, Dalgıç ve Karaman olarak çeşitlenir.[/FONT][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Koyun etinin çeşitleri
Üst
Alt