Koyun etinin çeşitleri

Hasret

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
29 Mart 2011
Mesajlar
337
Tepkime puanı
16
Koyunlar öncelikle erkek ve dişi olmak üzere ikiye ayrılır. Erkek koyunlara koç denir.

Koçların etleri yağsız, sert ve kokuludur. Yemeklerde tercih edilmezler. Kasaplık olarak ayrılan koçlar, bu iş için özel yetiştirilmiş, erkeklik bezleri alınmış erkek koyunlardır.

Dişi koyunlara ise “marya” denir. Marya eti genel olarak makbul değildir. Bunun nedeni maryaların yavruladıktan sonra etlerinin lezzetsiz ve sert olmasından ileri gelir. Mum yağı gibi donmuş halde olan yağları da bir diğer olumsuz taraflarıdır.

Kırmızı et ile ilgili merak ettiğiniz her şey için lütfen BURAYA tıklayın.

Koyun etinin en iyisi burma erkek koyunlarından elde edilir. Bu etler yağlı ve lezzetlidir.

Koyun etinden bir diğer iyi et ise kuzulardan, yani yavrulardan elde edilir. Bunlar süt kuzusu, kuzu, Kıvırcık, Dalgıç ve Karaman olarak çeşitlenir.
 
Üst Alt