Köpüklü Kahve Nasıl Yapılır

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
2656141627_86763c2f41_b.jpg



Cezvenize kişi başı bir fincan su gelecek şekilde su koyun.Suyu koyarken kahvenizi içeceğiniz fincan ile ölçün.

Kişi başı 1 tatlı kaşığı kahve ekleyin. Kahve kaşığına dolu dolu kahve koymanız kahvenizin tadının daha guzel olmasını sağlayacaktır.

Orta şekerli kahve için 1 küp şeker, şekerli kahve için 2 veya 3 küp şeker atabilirsiniz. Eğer kahveyi çok koyduysanız yarım ölçü daha fazla şeker koymanızı öneririm.

Kahvenin tüm içeriklerini cezveye koyduktan sonra kahveyi iyice karıştırın ve kahveyi ocağa koyduktan sonra tekrar kaşığı içine sokmayın.

Kahve kısık ateşte daha güzel olur ancak buna vakti olmayanlar için de orta ateşte de pişebilir.

Kahvenin olmaya başladığını, yavaş yavaş kabararak yükselmesinden anlarsınız. Kahvenin kaynadığını fark ettiğiniz zaman, bir tutacakla cezvenizi tutarak ocaktan çekin ve üstteki köpükleri bir kaşık yardımıyla eşit şekilde fincanlara dağıtın.Daha sonra cezveyi tekrar ocağa koyarak, daha yoğun şekilde kaynamasına izin verin.ıyice kaynadıktan sonra kahveyi fincanlara dökebilirsiniz.

Alıntı...
 
Üst Alt