- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25
MALZEMELER:
*
2 su bardağı süt
*
yarım su bardağı ılıık su
*
1 paket yaş maya
*
1 tatlı kaşığı tuz
*
Aldığı kadar un
*
İçini yağlamak için 1 su bardağından bir parmak eksik yağ
*
Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
YAPILIŞI:Sütü,ılık suyu,Mayayı yoğurma kabına alın..maya iyice erisin..elinizle eritin..Tuzu ve unu ilave edip çok sert olmayan bir hamur yoğurun..hamuru 3 bezeye ayırın.Her bir bezeyi açabildiğiniz kadar açın..açtığınız hamurun üzerine 2yemek kaşığı yağ gezdirin.İkinci açtığınız hamuru üzerine serin.Onunda üzerine yağ gezdirip üçüncü yufkayı serin.Yine yağlayıp aşağıda gösterdiğim şekilde katlayın.tepsinizin büyüklüğüne göre açın.yağlanmış tepsiye koyup.Dilimleyin..Görüldüğü şekilde.üzerine bir tepsi kapatıp yaklaşık bir saat bekletin..Oda sıcaklığında..tepside kabardıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırına verin..altı üstü kızarınca çıkarıp..servis yapın..AFİYET OLSUN....
alıntıdır