Kıymalı Pide İçi Nasıl Hazırlanır

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,344
Tepkime puanı
25
kıymalı pide içi hazırlama Kıymalı Pide Nasıl Yapılır lahmacun içi nasıl hazırlanır oktay usta kıymalı pide kapalı kıymalı pide içi nasıl hazırlanır peynirli pide içi nasıl hazırlanır kıymalı pide içi malzemeleri kıymalı pide tarifi lahmacun içi
kymalpide3.jpg

Hazırlama süresi : 30 dakika – Pişirme süresi : 25 dakika – 6 kişilik

Hamuru için malzemeler
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gram yaş maya
1 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta
1 kahve fincanı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kıymalı pide malzemeleri
250 gram kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
6-7 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
kymalpide2.jpg

Kıymalı pide tarifi
Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. Tereyağını eritin. Unu yoğurma kabına aktarın. Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağının yarısı, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin. Soğanların kabuklarını soyup ince doğrayın. Sivri biberleri ve maydanozu kıyın. Tereyağının kalanı ile soğanları ve biberleri kavurun. Kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin. Maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Ocaktan alıp, ılınması için bekletin. Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru burada yoğurup 6 parçaya ayırın. Her parçayı merdaneyle oval şekilde açın. Kıymalı karışımı hamurlara paylaştırın. Uzunlamasına olan kenarları iç tarafa doğru kıvırın. Üzerlerine fırça yardımıyla sıvı yağı sürün. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyip, sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
kymalpide1.jpg
 
Üst Alt