Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Börek/Çörek/Kurabiye
Kıymalı Börek Tarifi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 72321" data-attributes="member: 376"><p><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hazır yufkayla kıyma, bulgur ve cevizle hazırlanmış nefis bir börek yapmak ister misiniz? Akşam yemeklerinde ara sıcak olarak ikram edebilirsiniz. </span></strong></p><p> <strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></strong></p><p> <strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: Red"> Malzemeler,</span></span></strong></p><p> <strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">2 adet yufka </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Yarım su bardağı ince bulgur </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">150 gram kıyma </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">1 adet kuru soğan </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Damak tadınıza göre tuz, karabiber, kimyon, pul biber </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Yarım su bardağı sıcak su </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı </span></strong></p><p> <strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></strong></p><p> <strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #EE82EE"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #EE82EE"><span style="color: Red"> Üzeri için,</span></span></span></strong></p><p> <strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #EE82EE"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">1 yumurta sarısı </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Susam </span></strong></p><p> <strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></strong></p><p> <strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: Red"> Hazırlanışı,</span></span></strong></p><p> <strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></strong></p><ol> <li data-xf-list-type="ol"><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.</span></strong></li> <li data-xf-list-type="ol"><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Tavaya, ayçiçeği yağı ve yemeklik doğradığınız soğan ve kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin.</span></strong></li> <li data-xf-list-type="ol"><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">İnce bulguru ekleyip su, baharatlar ve tuzu ilave edip pişirmeye devam edin.</span></strong></li> <li data-xf-list-type="ol"><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Bulgur yumuşadıktan sonra ocaktan alıp cevizi ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.</span></strong></li> <li data-xf-list-type="ol"><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Yuvarlak fırın kabını yağlayıp yufkaları ortadan ikiye bölüp yarım daire şekli elde edin.</span></strong></li> <li data-xf-list-type="ol"><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Dairenin geniş kısmına iç harcı yerleştirip rulo şeklinde sarın.</span></strong></li> <li data-xf-list-type="ol"><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Kendi etrafında döndürüp fırın kabının ortasına yerleştirin.</span></strong></li> <li data-xf-list-type="ol"><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Kalan yufkalara da iç harcı paylaştırıp rulo şeklinde sarın.</span></strong></li> <li data-xf-list-type="ol"><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Fırın kabındaki böreğin etrafına sarın.</span></strong></li> <li data-xf-list-type="ol"><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.</span></strong></li> <li data-xf-list-type="ol"><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.</span></strong></li> </ol><p></p><p> <strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></strong></p><p> <strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></strong></p><p> <strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: Red"> Afiyet olsun</span></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 72321, member: 376"] [B][FONT=Trebuchet MS]Hazır yufkayla kıyma, bulgur ve cevizle hazırlanmış nefis bir börek yapmak ister misiniz? Akşam yemeklerinde ara sıcak olarak ikram edebilirsiniz. [COLOR=Red] Malzemeler,[/COLOR] 2 adet yufka Yarım su bardağı ince bulgur 150 gram kıyma 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi Damak tadınıza göre tuz, karabiber, kimyon, pul biber Yarım su bardağı sıcak su 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı [COLOR=#EE82EE] [COLOR=Red] Üzeri için,[/COLOR] [/COLOR] 1 yumurta sarısı Susam [COLOR=Red] Hazırlanışı,[/COLOR] [LIST=1] [*]Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. [*]Tavaya, ayçiçeği yağı ve yemeklik doğradığınız soğan ve kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. [*]İnce bulguru ekleyip su, baharatlar ve tuzu ilave edip pişirmeye devam edin. [*]Bulgur yumuşadıktan sonra ocaktan alıp cevizi ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. [*]Yuvarlak fırın kabını yağlayıp yufkaları ortadan ikiye bölüp yarım daire şekli elde edin. [*]Dairenin geniş kısmına iç harcı yerleştirip rulo şeklinde sarın. [*]Kendi etrafında döndürüp fırın kabının ortasına yerleştirin. [*]Kalan yufkalara da iç harcı paylaştırıp rulo şeklinde sarın. [*]Fırın kabındaki böreğin etrafına sarın. [*]Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. [*]Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. [/LIST] [COLOR=Red] Afiyet olsun[/COLOR][/FONT][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Börek/Çörek/Kurabiye
Kıymalı Börek Tarifi
Üst
Alt