Kıymalı Börek Tarifi

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Hazır yufkayla kıyma, bulgur ve cevizle hazırlanmış nefis bir börek yapmak ister misiniz? Akşam yemeklerinde ara sıcak olarak ikram edebilirsiniz.


Malzemeler,

2 adet yufka
Yarım su bardağı ince bulgur
150 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Damak tadınıza göre tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Yarım su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı


Üzeri için,

1 yumurta sarısı
Susam


Hazırlanışı,

  1. Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
  2. Tavaya, ayçiçeği yağı ve yemeklik doğradığınız soğan ve kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin.
  3. İnce bulguru ekleyip su, baharatlar ve tuzu ilave edip pişirmeye devam edin.
  4. Bulgur yumuşadıktan sonra ocaktan alıp cevizi ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  5. Yuvarlak fırın kabını yağlayıp yufkaları ortadan ikiye bölüp yarım daire şekli elde edin.
  6. Dairenin geniş kısmına iç harcı yerleştirip rulo şeklinde sarın.
  7. Kendi etrafında döndürüp fırın kabının ortasına yerleştirin.
  8. Kalan yufkalara da iç harcı paylaştırıp rulo şeklinde sarın.
  9. Fırın kabındaki böreğin etrafına sarın.
  10. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  11. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.



Afiyet olsun
 
Üst Alt