- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25
Hazır yufkayla kıyma, bulgur ve cevizle hazırlanmış nefis bir börek yapmak ister misiniz? Akşam yemeklerinde ara sıcak olarak ikram edebilirsiniz.
Malzemeler,
2 adet yufka
Yarım su bardağı ince bulgur
150 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Damak tadınıza göre tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Yarım su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Üzeri için,
1 yumurta sarısı
Susam
Hazırlanışı,
Afiyet olsun
Malzemeler,
2 adet yufka
Yarım su bardağı ince bulgur
150 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Damak tadınıza göre tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Yarım su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Üzeri için,
1 yumurta sarısı
Susam
Hazırlanışı,
- Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
- Tavaya, ayçiçeği yağı ve yemeklik doğradığınız soğan ve kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin.
- İnce bulguru ekleyip su, baharatlar ve tuzu ilave edip pişirmeye devam edin.
- Bulgur yumuşadıktan sonra ocaktan alıp cevizi ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Yuvarlak fırın kabını yağlayıp yufkaları ortadan ikiye bölüp yarım daire şekli elde edin.
- Dairenin geniş kısmına iç harcı yerleştirip rulo şeklinde sarın.
- Kendi etrafında döndürüp fırın kabının ortasına yerleştirin.
- Kalan yufkalara da iç harcı paylaştırıp rulo şeklinde sarın.
- Fırın kabındaki böreğin etrafına sarın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun