Kıymalı Alt Üst Böreği

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
Malzeme :
500 gr. yufka,
1 büyük çay bardağı süt,
5 kaşık margarin,
2 yumurta,
istediğiniz bir börek içi gereçleri.

Yapılışı:.
1- Yağlanmış bir tepsiye bir yufkayı kenarlardan taşacak şekilde yayınız.
2- Diğer yufkaları da tam tepsi büyüklüğünde kesiniz.
3- Porselen bir kaseye sütü, yumurtayı erimiş yağı koyup iyice karıştırınız.
4- Tepsideki yufkanın üzerine bir fırça ile iyice ıslatacak kadar bu harcı sürünüz.
5- Üzerine kestiğiniz yufkaların yarısını her kata bu harcı sürmek suretiyle üst üste koyunuz.
6- Yarı yufka bitince, yufkanın üzerini tamamen kapatacak şekilde börek içini koyunuz.
7- Tekrar için üzerine yufkaları koyup harcı sürüp bütün yufkalar bitinceye kadar üst üste koyunuz.
8- Yufkalar bitince tepsiden taşan uçları üste kapatıp tekrar harç sürünüz.
9- Kızaran hararetli fırında altını üstünü pembe renkte kızartınız.
10- Kızaran böreği istediğiniz büyüklükte parçalara kesip servis yapınız.

İÇİNİN HAZIRLANMASI
1- Kıymanın içine 1 baş soğanı doğrayınız.
2- Biraz sulandınlmış salça ve su koyup 1-2 taşım kaynatınız.
3- Ateşten alıp tuz, karabiber kıyılmış maydanoz serpiniz
 
Üst Alt