- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25
KİVİLİ MİLFÖY TATLISI TARİFİ
6 adet kare şeklinde milföy hamuru
4 adet kivi
2 su bardağı süt
2 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı pirinç unu
50 gram margarin
4 yemek kaşığı tozşeker
Yapılışı
Yumurta sarıları ve tozşekeri tencereye aktarıp çırpma teli yardımıyla çırpın. Üzerine vanilya, mısır nişastası, pirinç unu ve sütü ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirip kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın. Margarini ekleyip kremayı soğuyuncaya kadar 5 dakika kadar çırpın.
Kare şeklindeki milföy hamurlarını buzluktan çıkarın. Yumuşamalarını bekleyip yuvarlak kaplara (fırına girebilen kaplar) yerleştirin. Kenarlarından sarkan kısımlarını keserek çanak şekline getirip üzerlerini çatalla birkaç yerlerinden delerek fırına verin.
175 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika kadar pişirip çıkardıktan sonra soğumalarını bekleyin. Şekillerini bozmadan cam kaplardan çıkarın. Milföy çanaklarının içerisine soğumuş kremayı doldurup kivi dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
KİVİLİ TARTOLET
#
Kivili tartolet malzemeleri
Hamur Malzemesi
3.5 su bardağı un
2 su bardağı pudra şekeri
300 gr margarin
2 yumurta
1 su bardağı toz fındık
1 tatlı kaşığı tarçın Krema için:
2 poşet toz kremşanti
1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı süt kreması İç malzemesi:
8 kivi
100 gr jöle
# Kivili tartolet hazırlanışı
Kivili tartolet: Un, pudra şekeri, eritilmiş margarin, yumurta, toz fındık ve tarçını mikserle 5 dakika karıştırıp tart hamurunu hazırlayın. Bisküvi kalıbı veya bardak ağzıyla yuvarlaklar halinde kesip küçük tartölet kalıplarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirip 20-25 dakika soğumaya bırakın.
Süt ile toz kremşantiyi çırpın. Süt kremasını ilave edip tekrar çırpın. Hazırladığınız kremayı tartöletlerin içine doldurun.
Jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın. Kivileri yarım halkalar halinde dilimleyip tartöletlerin üzerine gül şeklinde yerleştirin. Üzerlerine jöle sürüp servis yapın.
6 adet kare şeklinde milföy hamuru
4 adet kivi
2 su bardağı süt
2 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı pirinç unu
50 gram margarin
4 yemek kaşığı tozşeker
Yapılışı
Yumurta sarıları ve tozşekeri tencereye aktarıp çırpma teli yardımıyla çırpın. Üzerine vanilya, mısır nişastası, pirinç unu ve sütü ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirip kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın. Margarini ekleyip kremayı soğuyuncaya kadar 5 dakika kadar çırpın.
Kare şeklindeki milföy hamurlarını buzluktan çıkarın. Yumuşamalarını bekleyip yuvarlak kaplara (fırına girebilen kaplar) yerleştirin. Kenarlarından sarkan kısımlarını keserek çanak şekline getirip üzerlerini çatalla birkaç yerlerinden delerek fırına verin.
175 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika kadar pişirip çıkardıktan sonra soğumalarını bekleyin. Şekillerini bozmadan cam kaplardan çıkarın. Milföy çanaklarının içerisine soğumuş kremayı doldurup kivi dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
KİVİLİ TARTOLET

#
Kivili tartolet malzemeleri
Hamur Malzemesi
3.5 su bardağı un
2 su bardağı pudra şekeri
300 gr margarin
2 yumurta
1 su bardağı toz fındık
1 tatlı kaşığı tarçın Krema için:
2 poşet toz kremşanti
1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı süt kreması İç malzemesi:
8 kivi
100 gr jöle
# Kivili tartolet hazırlanışı
Kivili tartolet: Un, pudra şekeri, eritilmiş margarin, yumurta, toz fındık ve tarçını mikserle 5 dakika karıştırıp tart hamurunu hazırlayın. Bisküvi kalıbı veya bardak ağzıyla yuvarlaklar halinde kesip küçük tartölet kalıplarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirip 20-25 dakika soğumaya bırakın.
Süt ile toz kremşantiyi çırpın. Süt kremasını ilave edip tekrar çırpın. Hazırladığınız kremayı tartöletlerin içine doldurun.
Jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın. Kivileri yarım halkalar halinde dilimleyip tartöletlerin üzerine gül şeklinde yerleştirin. Üzerlerine jöle sürüp servis yapın.