Selamun aleykum..araniza yeni katilmama ragmen Hamd olsun Gonul baglari....muhabbetleri kurana Sevginin asil Sahibine Hamd olsun..
bir sure aranizda olamiyacagim..
Calistigim Cocuk kurumu buradan da Afrika..somali.. kenya ya insani yardim..
goturmek iicin buyuk bir heyet ile..Yuregimin yandigi o guzel huzun topraklarina gidiyoruz..
Yaklaşık 3 milyon kişinin kuraklık ve çatışmalar yüzünden açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu..hepiniz biliyorsunuz..
2008 yillinda su kuyulari acilmasi icin Afrika ya gittigimizde.. bir afrikali cocuk beni gorunce korkmustu..
cunku hayatinda ilk kez beyaz tenli mavi gozlu bir insan gormustu..Hoyoo HOYOOO diye bir cigliklar atmisti ki.. Anne Anne O melek diye
cook sukur gercek yuzumu goren oldu hee dfgtndfgtn
10 yildir evimde Somali manevi KIZIM oldugu icin.. onlarin dillini gayet guzel konusur ve anlarim..
amanim.. korkma dedim.. inan bende sizin gibi bir insanim!!
sadece sizler gibi ACI..huzun..aclik.. caresizlik ile pismemisim.. o yuzden ham..cig sut gibi beyazim demistim..utngc..
gozlerim mavi..her seyi mavi goruruz...bizim dunyamiz sizin gibi sadece siyah ve beyaz tan ibaret degildir..
onlari kendi yasamimi anlatsam zaten inanamazlardi ki..Cenneten bahsettigimi dusunebilirdi..evet cennet gibi ama her seyi sahte ve yalan..
neyse o kenyali cocuk o kadar sirin ve tatli idi ki.. o zeytin gozler.. kivir kivir saclar..inci gibi disler..yerim ben onu..

yahu ben burada dislerimi beyazlatmak icin ne cook ugrasiyorum.. onlar ise firca bile yokken bir cogunun disleri saglam ve inci taneleri gibi kar beyaz..
ordan bir zeytingozlu yu evladlik almak istemistim.. ama sonra gordum ki..
onlar o yoklukta bile bizden daha cook mutlu idiler..
annesinin etrafinda afrikanin yoklugunda sevgi dunyasinda yasiyorlardi..
kiyamadim.. kiyamadim!bir evladi annesinden.. dogdugu topraklardan.. koparmaya kiyamadim.. cunku ben de bir Anneyim..agla..:,agla..:,
daha sonra cantamdaki yemeklerden vermek istedigimdeqqww..kqqww..k
izin vermemislerdi..
yahuu neden? amerikada hayvanat bahcelerinde degiliz ya.. hayvanlari beslemeyiniz levhasi mi eksik ti?
yahuu bunlar insan..ve cocuk..
olmaz!dediler..onlar gunde sadece bilmem sadece kac gram yemeye aliskinlar.. fazla yedirirsen onlara zarar verebilirsin demislerdi..
yani onlar devamli ne tok nede ac kaliyorlardi..
Onlar bizim gibi yemek icin yasamiyorlardi..Yasamak icin anca ihtiyaclari kadar yemegi..yiyorlardi..
hic sisman insan yoktu.. sadece kirli sulardan karinlari sismis ACI icinde kivranan cocuklar vardi..
Dis tedavisi ve bakimini sordugumda hepsi gulmustu..

oyle bir olay olmamasina ragmen nasil olurda bu insanlarin disleri cogu mukkemel di..
nedeni ise.. afrika da hic tatli yenmezmis..
yani cikolata.. kahve.. pasta..cay.. sigara yoktu.. sadece gunesten aldiklari D vitamini vardi..
ALLAH'ım Ramazanı Şerif Hürmetine Afrika'daki Kardeşlerimize Yar ve Yardımcı Ol ..Rabbim, Sen Mucibsin, dualara icabet edensin..
Dualarımıza icabet et inşallah bu Ramazan-ı Şerif'in hürmetine amin..
Somalideki kardeşlerimize yardım et ya Rabb..onları açlık ve susuzluktan koru amin..duaa..
Mısır’da şiddetli kıtlığın hüküm sürdüğü günlerde Yusuf (as)’a:
“-Siz, devletin hazinelerine hükmeden bir idarecisiniz. Neden kendinizi aç bırakıyorsunuz?” diye sordular. O ise şu hikmetli cevabı verdi:
“-Karnım tok olursa açların halinden anlayamam diye korkuyorum!”
Oruç; diğergamlık talimidir. Yoksulların ve muhtaçların çektiği sıkıntılardan sadece biri olan açlığı fiilen yaşatarak onların halinden anlamayı temin eder. Böylece gönüllerde merhamet, şefkat ve cömertlik tohumlarının filizlenmesini sağlar. (Osman Nuri Topbaş, Altınoluk Dergisi, Ağustos-2011)
Ramazan ayinda Afrika ya..somali..kenya ya gitmek bir baskadir vesselam..