Kırdım, kırıldım

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
vicdanvev.jpg

Bazen kırıp yada kırıldığımızda en iyisi O insanı, kendi vicdanı ile kendi kendini yargılaması için yanlız bırakmalı !Vicdan, ilahi bir ses...
VİCDANIM BANA DİĞER İNSANLARIN SÖYLEYECEKLERİNDEN DAHA ÇOK ŞEY İFADE EDER VE SÖYLER...

De ki: Her insan kendi seciye ve karakterine göre davranır. Kimin daha isabetli olduğunu ise asıl Rabbiniz bilir."
(İsra, 17/84)

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Herkesin dini kendine diye de anlayabilirmiyim bu yazdıklarınızı...

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Allah c.c nin ipine tutunup ayrılmadan nasıl bir olacağız anlamış değilim..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Herkesin dini kendine diye de anlayabilirmiyim bu yazdıklarınızı...

Hayır,anlatmak istediğim ben birini istiyerek yada istemiyerek yada şartlar böyle davranmamı gerektirdiği için kırdı isem yada kırıldı isem o insana gidip bu yaptığının yanlış olduğunu anlatmak, tartışmak bazen bizi bir yere götürmez belki de durumu, daha da kötü ve kırıcı yapabilir..
demem o ki bazen en iyisi her insanı bir süre için kendi vicdanı ile kendi kendini yargılaması için yanlız bırakmalı !Vicdan, ilahi bir ses...
VİCDANIM BANA DİĞER İNSANLARIN SÖYLEYECEKLERİNDEN DAHA ÇOK ŞEY İFADE EDER VE SÖYLER...
Her kararımız doğru yada yanlış birer halkalar zincirinden oluşur.Doğrular doğruyu yanlışlar, yanlışı ortaya çıkartır ve o şekilde de bir netice oluşur..
Bazen birini kırmak bize çok şeye mal olabilir...bunun neticesine de katlanmak gerekir.

EVERY DECISION HAVE THEIR CONSEQUENCES ...
HER KARAR KENDİ SONUÇLARI İLE GELİR

bir karar verirken neticeye de katlanmak zorundayız!!
Karar verirken sadece Haticeye Değil Neticeye de Bakacaksın .........
bu bir batı anlayışı ve psikolojisi..

acilangul1

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selâmün Aleyküm ablacigim.
Kişi kendiyle yüzleşir Ve düşünürse evet doğru vicdan ayna olur ama bu söylediğiniz kişisel.
Bir çözüm olur mu bilmiyorum burada "Anlamak " oluyor.
Kıran kişi kırmaya devam ediyor
Kırılan kişi vicdanı ile muhasebe yapıyor affediyor Ama yine kırılmaya devam ediyor .
Yine değişmiyor.
Biz yine herzaman olduğu gibi vicdanimimızı kalbimize koyduk dikenler içinde yürüyoruz ne bir özür var ne bir teşekkür.
Bence konu şu olmalı "Her insan kendisi ile yüzleşmeli " o vakit çiçek bahçesi olur ilişkiler.
Selam ve Dua ile ablacigim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykümselam evet doğru diyorsunuz ama ben zaten vicdan sahibi olan insanları kast etmiştim vicdan sahibi olmıyanlara zaten sözüm yok...
Vicdanımız bizi itham etmezse,yargılamazsa başkalarının ithamının ,yargılamasının hiç bir değeri yoktur. ..

İnsan kendinden emin olarak yaşamadığı için kırılıp, inciniyor.
Seni inciten aslında karşısı değil, senin kendinden haberdar olmayışındır.
Biri sana yalancı diye itham ettiğinde yıkılıp gidiyorsun. Neden?
Çünkü, sen yalancı mısın, doğrucu musun, kendinden haberdar değilsin.
Sen kendinden emin olsan yalancı olmadığını bilirisin ve karşı tarafa da kızmazsın.
Senin adın zeynep, biri sana Fatma dese ne çıkar?

Hele neyse ama bazen diyorum ya kırıldığımız O insana gidip bu yaptığının yanlış olduğunu anlatmak, tartışmak bazen bizi bir yere götürmez belki de durumu, daha da kötü ve kırıcı ve bir daha asla onarılamaz yapabilir..
en iyisi O insanı bir süre için kendi vicdanı ile kendi kendini yargılaması için yanlız bırakmalı !
yoksa Mağdur iken suçlu duruma düşebiliriz..

inanin kırmak, kırılmaktan daha çok canı acıtıyor...
Karşımdaki kişiyi kırdığımı düşündüğüm anda zaten bende Ruhen,psikolojik ve AHLÂKİ VE EDEBÎ olarak kırılıyorum..

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
ama bazen diyorum ya kırıldığımız O insana gidip bu yaptığının yanlış olduğunu anlatmak, tartışmak bazen bizi bir yere götürmez belki de durumu, daha da kötü ve kırıcı ve bir daha asla onarılamaz yapabilir..

Selamun aleyküm ablacım, sen burada bazen demişsin ama ben her zaman yapıyorum bunu, küçüklüğümden beridir...
Nasıl mı? bir örnek verirsem eğer, haklı olduğum bir konuda ve bana haksızlık yapılıyor ise; hakkımı sonuna kadar savunurum ama bir iki kelimeyle özetlerim...
Karşımdaki saatlerce bana anlatsa işte; öyle değil, şöyle şöyle diye.. artık ona cevap vermem!

Çünkü senin de anlattığı gibi, cevap versem daha da çok kırıyoruz birbirimizi, kimse kimsenin dediğinden bir şey anlamadan, konu sonuca bağlanmadan, üstün körü kapanıyor...
Özellikle; eşimle tartışırken yaparım bu davranışı ve onun sakinleşmesini beklerim, sakinleşince yine aynı fikrimi söyler, onun da son cümlelerini dinler, tatlıya bağlarız bu konuyu...

Ben bunca zamandır kullanırım bu yöntemi hiç bir zararını görmedim...Aksine insana çok faydası oluyor...
Sağ olasın ablacım...

tozduman

Moderatör
Moderatör
inanin kırmak, kırılmaktan daha çok canı acıtıyor...
Karşımdaki kişiyi kırdığımı düşündüğüm anda zaten bende Ruhen,psikolojik ve AHLÂKİ VE EDEBÎ olarak kırılıyorum..

Evet ablacıgım .Allah a karşı mahcup olmaktan daha iyidir kırılmak..
Son günlerde inanılmaz mahcubıyet yaşıyorum Rabbımın lutuflarına karşı şükür edip teşekkür ediyorum..
Birşey sormak istıyorum ablacığım.
Biz susuyoruz hep Allah için affedıyoruz ya pekı nereye kadar ablacığım ?
Tamam bunu karşılıgında huzur buluyoruz kalbımıze iyi gelıyor ama yinede sürekli idare edip neye varacagız.
Biz kendımızi gelıstırdıkce onlar gerıden gelıyor ama bız o gerıden kalanlar ile aynı hayattayız.
Bazen kendıme ve kalbıme çok kızıyorum.
Ne olursa olsun Allaha havale edemıyorum. Susuyorum yutuyorum.Çünkü Allahın gazabını biliyorum kıyamıyorum kimseye.
Ben ruyamda sordugum o adamı yine Allaha havale etmedim o ruyadan sonra sızın yorumlarınızdan sonra kapattım düşüncelerimi.
Arsızlık diz boyu yine aynı yoldayım sabır ve şükür. Biz nereye kadar yüzleşeceğiz nereye kadar affedeceğiz bilmiyorum yolun başındayım..

Şimdi de vazgectım yine Ben de Rabbıme karşı hata yapıyorum ben kımım ki yine kendımı birşey sanma gafletıne düştüm.
Affetmek Allaha mahsustur.
Bagışlayan ve Esirgeyen ancak Allah dır.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Aslında "kıran" da "kırılan" da üzülür. Sahib-i vijdanı kastediyoruz.
"Kırılan" sükunu tercih eder, "kıran" da belki tefekkürü, özü ve vijdanıyla hesaplaşmayı, fiil ve ameliyle kavgayı tercih edebilir.
Zaman gelir ki, kıran, eylemini kırılana karşı telafi etmiştir.
Kıranda ve kırılanda, zahirde, sevinç ve mutluluk yüzlerde okunmuştur! Ne kadar güzel!
Ama gel gör ki, "kıran"ın ve "kırılan"ın kalbi de ufaktan halan acılıdır..!!!
Tamam,
İnsanları kendi haline bırak,
Bırak ki amelinin bir muhasebesini yapsın,
Belki de kendisinin amelini muhatabına havi telafi edecektir.
Bütün bunlar çok güzel,
Ama ondan daha da güzeli, baştan ne kırmak ne de kırılmak..!!!
Dua ile...

tozduman

Moderatör
Moderatör
Gerçekten kıran kırılanı anlasaydi dilini yutardi!
Kıran belki evet bi hesap ama "belki"
Gecen sene bir dönem sesimi yükselttim calistigim insanlara bana hata yapmışlardı
Cümlem ise kimse bana nankörlük yapamaz "

tozduman

Moderatör
Moderatör
Akabinde hatami anladim. Olseydim Rabbimin karşısına nasıl çıkarım diye çok ağlayıp mahcubiyet ile tövbe ettim. Ama o dönem de sürekli Allaha hata yapma korkusu içindeydim ve yapmıştım. Ve yine o gün seccade Allahım ben çok gerginim nedenini bilmiyorum demiştim Allaha sığınmistim.

Gün bugün 1 sene sonra nankörlügun alasini yaşadım üstelik aynı şirkette :)

Ne güzel ağzımdan çıkan her kelamı yaşıyorum şükür buna.

Burada yaşadığımız hali içimiz kalbimiz duygularimiz düşüncelerimiz bizler ender insanlariz.

Hapsirinca Elhamdülillah dediğim an insanlar neden hayret ediyor?
Yemeğe başlarken besmele çekince neden beni izliyorlar.

Bazen hayal dünyasında yasadigimi düşünüyorum.
ya bende var eksiklik ya onlarin makamina eremedim.
Bu soylediklerim hepimizin hayatında muhakkak vardır.
Kırmak ne çirkin dir inananlara! Ama inanan kalbi olan insanlara !
Ben 5 sene çirkin koltuk savaşlarıyla uğraştığımdan bu konularda hassasim :)
Ben o savaşa susarak girdim susarak çıktım.

Birde ben ağzıma geleni söylerim valla asla haksizliga gelmem Cat yapıştır lafı:) birde huzurlu davranışları

Bende var kesin bi eksiklik.
Artık meslegimi yolumu değiştirmeye Karar verdim bakalım Allah nasıl hüküm verecek.
"Midem bulandi " küçük hesaplar !

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Hakkında her şeyin hayırlısı olsun kardeşim...Yolunu değiştirmeden önce etraflıca düşün "pire için yorgan yakmaya" değer mi? diye.
Eminim işinde devam etmek için, çok emek sarf etmişsindir...
Ben de kesinlikle haksızlığa gelemem!! lakin bunun sonu yok! bu tip insanlarla iş değiştirsen bile yine karşılaşacaksın
Böyle insanlar her yerde çıkacak karşına, onun için bunca emeğine yazık etme derim ben.

Sende eksiklik varsa, söylediklerinden anladığımı söyliyim sana; sendeki eksiklik ne biliyor musun? "sabırsızlık" gibi geldi bana, bir de vicdanen hakkaniyet konusunda hassassın, haksızlık yapanlara anlam veremiyorsun aynen benim gibi...

Selam ve dua ile.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Sabır konusunda emos kardeşim sen ben olmadın ki hiç bir zaman ben de sen olmadım...
Selam ve Dua ile kardeşim.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Sabır ya da sabretmek güzel bir ameliyedir. Allah'ın da bir emridir tavsiye de edilmiştir..'
İyilik de olsa, güzellik de olsa, "sabretmek eylemi" her insanda farklı tezahür eder. Bu da bir gerçektir.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Sabır konusunda emos kardeşim sen ben olmadın ki hiç bir zaman ben de sen olmadım...
Selam ve Dua ile kardeşim.

Kimse kimseyle aynı olamaz, kardeş kardeşe bile benzemiyor ki!...Ben senin yazdıklarından, hissettiklerimi söyledim sadece...
Bazen olayın içindeyken; o hengamede yönümüzü, nereye gittiğimizi yeterince fark edemeyiz,:bilmemm:.
bazı kardeşlerimiz dışarıdan ne durumda gözüktüğünü söylerler, bu da bir kardeş tavsiyesi, böyle algılanmalı bence....:tamam:.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Kimse kimseyle aynı olamaz, kardeş kardeşe bile benzemiyor ki!...Ben senin yazdıklarından, hissettiklerimi söyledim sadece...
Bazen olayın içindeyken; o hengamede yönümüzü, nereye gittiğimizi yeterince fark edemeyiz,:bilmemm:.
bazı kardeşlerimiz dışarıdan ne durumda gözüktüğünü söylerler, bu da bir kardeş tavsiyesi, böyle algılanmalı bence....:tamam:.
Haklisin kardeşim :)

Üst Alt