Kirazlı Tiramisu

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
tiramisu tarifi,kirazlı tiramisu,kakaolu tiramusu yapılışı.
d54e0930.jpg


Malzemeler:

Kreması için:


2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
Yarım paket labne peynir

Kek Hamuru için:

6 adet yumurta
7 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
6 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu

Kirazlı Sosu için:

Yarım kilo kiraz
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Hazırlanışı:

Kremasını hazırlamak için; labne peynir hariç tüm malzemeleri tencereye alın.
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan indirip labne peynir ilave edip hızlıca karıştırın.
Kremanın soğuması için bekletin.
Kirazlı sosunu hazırlamak için; kiraz, şeker ve vanilyayı küçük bir tencereye alın.
Kısık ateşte 20 dakika pişirip tencereyi ocaktan indirin.
Sosun soğuması için bekletin, soğuduktan sonra kiraz çekirdeklerini temizleyin.
Kekini hazırlamak için; yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın.
Un, kakao ve kabartma tozunu karışıma ekleyip karıştırın.
Kek hamurunu yağlı kâğıt serili fırın tepsisine aktarın.
Önceden ısıtılmış ve 185 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
Fırından çıkartıp temiz bir mutfak bezine kâğıt üstte kalacak şekilde ters çevirip soğumaya bırakın.
Kek soğuduktan sonra dilimleyin.
Servisini yapmak için; kupların diplerine ince bir dilim kek yerleştirin.
Üzerine pişmiş kiraz, tekrar kek dilimi ve krema ekleyin.
Son olarak bir kek dilimi daha yerleştirin.
Üzerine kakao serpiştirip krema, kirazla süsleyin.
Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.

 
Üst Alt