Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Tatlılar
Kıbrıs Tatlısı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="sevgisiz olmaz" data-source="post: 61365" data-attributes="member: 40"><p>xxzzl..Bu mu acaba</p><p></p><p>Malzemeler</p><p></p><p>3 adet yumurta </p><p>Yarım su bardağı şeker</p><p>Yarım su bardağı sıvıyağ</p><p>1 su bardagı galete unu</p><p>1 su bardağı kırılmış ceviz</p><p>1 su bardağı hindistan cevizi</p><p>1 paket kabartma tozu</p><p></p><p>Kreması için :</p><p>1 litre süt</p><p>1 su bardağı nişasta</p><p>Yarım su bardağı şeker</p><p>1 paket vanilya</p><p>1 paket krem şanti</p><p></p><p>Şerbeti için :</p><p></p><p>2 su bardağı su</p><p>1.5 su bardağı şeker</p><p>1 paket vanilya</p><p></p><p>Hazırlanışı :</p><p></p><p>Öncelikle şerbeti için suyu ve şekeri tencereye döküp kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.</p><p>Keki için oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.</p><p>Diger malzemeleride sırasıyla ekledikten sonra yavaşça çırpmaya devam ediyoruz ve yağlanmış kare borcama döküyoruz.</p><p>Öceden ısıtılmış 170 derece fırında içine batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz.</p><p>Fırından çıkartıkdan sonra ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbetini üzerine yavaşça döküyoruz.</p><p>Kreması için gerekli malzemeleride tencereye aldıktan sonra kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz.</p><p>Muhallebisi kaynama başladığında ocaktan alıp krem şantiyi toz halde muhallebisine döküp blendırla iyice çırpıyoruz ve tatlımızın üzerine her yerine eşit gelicek şekilde döküyoruz.</p><p>Tatlımızı dolaba kaldırıp soğumaya bırakıyoruz ve servis etmeden önce dilimleyip üzerine isteğe göre hindistan cevizi serpiyoruz.</p><p>Afiyet olsun.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sevgisiz olmaz, post: 61365, member: 40"] xxzzl..Bu mu acaba Malzemeler 3 adet yumurta Yarım su bardağı şeker Yarım su bardağı sıvıyağ 1 su bardagı galete unu 1 su bardağı kırılmış ceviz 1 su bardağı hindistan cevizi 1 paket kabartma tozu Kreması için : 1 litre süt 1 su bardağı nişasta Yarım su bardağı şeker 1 paket vanilya 1 paket krem şanti Şerbeti için : 2 su bardağı su 1.5 su bardağı şeker 1 paket vanilya Hazırlanışı : Öncelikle şerbeti için suyu ve şekeri tencereye döküp kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Keki için oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Diger malzemeleride sırasıyla ekledikten sonra yavaşça çırpmaya devam ediyoruz ve yağlanmış kare borcama döküyoruz. Öceden ısıtılmış 170 derece fırında içine batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkartıkdan sonra ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbetini üzerine yavaşça döküyoruz. Kreması için gerekli malzemeleride tencereye aldıktan sonra kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz. Muhallebisi kaynama başladığında ocaktan alıp krem şantiyi toz halde muhallebisine döküp blendırla iyice çırpıyoruz ve tatlımızın üzerine her yerine eşit gelicek şekilde döküyoruz. Tatlımızı dolaba kaldırıp soğumaya bırakıyoruz ve servis etmeden önce dilimleyip üzerine isteğe göre hindistan cevizi serpiyoruz. Afiyet olsun. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Tatlılar
Kıbrıs Tatlısı
Üst
Alt