Kıbrıs Tatlısı

kameLya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
7 Kasım 2012
Mesajlar
13
Tepkime puanı
0
Malzemeler
3 yumurta

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı galeta unu

yarım su bardağı su

1 su bardağı şeker

1 su bardağı dövülmüş ceviz

1 vanilya

1 kabartma tozu

Şerbeti için: 2 su bardağı su

1,5 su bardağı şeker

Kreması için: 2,5 su bardağı süt

3 yemek kaşığı margarin

3 kaşık un

1 vanilya

yarım su bardağı şeker

Üzeri için: Dövülmüş ceviz
Hazırlanışı:

Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve 2 bardak sıcak suyu yaklaşık 5 dk. kadar kaynatıyoruz.

Kaynatıp altını kapattıktan sonra balkona veya çabuk soğuyabilecek bir yere bırakıyoruz.

Galeta tatlısının hamuruna başlıyoruz. Yumurtalarla şekeri iyice çırpıyoruz.

Sıvıyağı, galeta ununu, yarım su bardağı suyu ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz.

Vanilya ve kabartma tozunuda ekleyip karıştırıp orta boy dikdörtgen veya kare bir borcam fırın tepsisini yağlayığ hamuru yayıyoruz.

önceden ıstılmış 180 dereceli fırına veriyoruz. yaklaşık 10-12 dk arası pişiriyoruz.

O pişerken kremamızı hazılıyoruz. Margarini tencerede eritip unu ekleyip topaklanmaması için iyice karıştırıp 2 dk kadar kavuruyoruz.

Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek bir taraftanda çırpma teliyle çırpıyoruz.

Üzerine şekeride ekleyip kaynayıp koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz.

Altını kapatmadan vanilyayıda ekleyip biraz daha karıştırıp kremamızı bekletiyoruz bir kenarda.

Hamurumuzu fırından çıkarığ,Tatlı hamuru sıcakken şerbeti ılık halde üzerine gezdiriyoruz.

2 dk kadar bekleyip şerbeti çekince kremamızı üzerine yayıyoruz.

Üzerini ister benim gibi cevizle isterseniz şamfıstığıyla süslüyoruz.

dolapta 2 saat bekletip servis ediyoruz.

Afiyet olsun…
 

gonlumungulu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
6 Ocak 2013
Mesajlar
11
Tepkime puanı
0
Bu tatlinin. Kaynar. Suyla. Yapilani. Var. Bien Bilen. Varmi. Arkadaşlar
 

sevgisiz olmaz

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
306
Tepkime puanı
10
Bu tatlinin. Kaynar. Suyla. Yapilani. Var. Bien Bilen. Varmi. Arkadaşlar

xxzzl..Bu mu acaba

Malzemeler

3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardagı galete unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu

Kreması için :
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Şerbeti için :

2 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Hazırlanışı :

Öncelikle şerbeti için suyu ve şekeri tencereye döküp kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Keki için oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
Diger malzemeleride sırasıyla ekledikten sonra yavaşça çırpmaya devam ediyoruz ve yağlanmış kare borcama döküyoruz.
Öceden ısıtılmış 170 derece fırında içine batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkartıkdan sonra ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbetini üzerine yavaşça döküyoruz.
Kreması için gerekli malzemeleride tencereye aldıktan sonra kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz.
Muhallebisi kaynama başladığında ocaktan alıp krem şantiyi toz halde muhallebisine döküp blendırla iyice çırpıyoruz ve tatlımızın üzerine her yerine eşit gelicek şekilde döküyoruz.
Tatlımızı dolaba kaldırıp soğumaya bırakıyoruz ve servis etmeden önce dilimleyip üzerine isteğe göre hindistan cevizi serpiyoruz.
Afiyet olsun.
 

gonlumungulu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
6 Ocak 2013
Mesajlar
11
Tepkime puanı
0
Cok saolun cvp icin ama bu tarif degil.gorumcem yapiyor kaynar suyla olani.harika oluyor.her yiyen tarifini aliyor.alinca tarif olarak yazarim.sevgiler
 
Üst Alt