Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Tatlılar
Kıbrıs Tatlısı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="kameLya" data-source="post: 58376" data-attributes="member: 3316"><p>Malzemeler </p><p>3 yumurta</p><p></p><p>1 su bardağı sıvıyağ</p><p></p><p>1 su bardağı galeta unu</p><p></p><p>yarım su bardağı su</p><p></p><p>1 su bardağı şeker</p><p></p><p>1 su bardağı dövülmüş ceviz</p><p></p><p>1 vanilya</p><p></p><p>1 kabartma tozu</p><p></p><p>Şerbeti için: 2 su bardağı su</p><p></p><p>1,5 su bardağı şeker</p><p></p><p>Kreması için: 2,5 su bardağı süt</p><p></p><p>3 yemek kaşığı margarin</p><p></p><p>3 kaşık un</p><p></p><p>1 vanilya</p><p></p><p>yarım su bardağı şeker</p><p></p><p> Üzeri için: Dövülmüş ceviz</p><p>Hazırlanışı:</p><p></p><p>Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve 2 bardak sıcak suyu yaklaşık 5 dk. kadar kaynatıyoruz.</p><p></p><p>Kaynatıp altını kapattıktan sonra balkona veya çabuk soğuyabilecek bir yere bırakıyoruz.</p><p></p><p>Galeta tatlısının hamuruna başlıyoruz. Yumurtalarla şekeri iyice çırpıyoruz.</p><p></p><p>Sıvıyağı, galeta ununu, yarım su bardağı suyu ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz.</p><p></p><p>Vanilya ve kabartma tozunuda ekleyip karıştırıp orta boy dikdörtgen veya kare bir borcam fırın tepsisini yağlayığ hamuru yayıyoruz.</p><p></p><p> önceden ıstılmış 180 dereceli fırına veriyoruz. yaklaşık 10-12 dk arası pişiriyoruz.</p><p></p><p>O pişerken kremamızı hazılıyoruz. Margarini tencerede eritip unu ekleyip topaklanmaması için iyice karıştırıp 2 dk kadar kavuruyoruz.</p><p></p><p>Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek bir taraftanda çırpma teliyle çırpıyoruz. </p><p></p><p>Üzerine şekeride ekleyip kaynayıp koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz.</p><p></p><p>Altını kapatmadan vanilyayıda ekleyip biraz daha karıştırıp kremamızı bekletiyoruz bir kenarda.</p><p></p><p>Hamurumuzu fırından çıkarığ,Tatlı hamuru sıcakken şerbeti ılık halde üzerine gezdiriyoruz.</p><p></p><p>2 dk kadar bekleyip şerbeti çekince kremamızı üzerine yayıyoruz.</p><p></p><p>Üzerini ister benim gibi cevizle isterseniz şamfıstığıyla süslüyoruz.</p><p></p><p>dolapta 2 saat bekletip servis ediyoruz.</p><p></p><p>Afiyet olsun </p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kameLya, post: 58376, member: 3316"] Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı galeta unu yarım su bardağı su 1 su bardağı şeker 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 vanilya 1 kabartma tozu Şerbeti için: 2 su bardağı su 1,5 su bardağı şeker Kreması için: 2,5 su bardağı süt 3 yemek kaşığı margarin 3 kaşık un 1 vanilya yarım su bardağı şeker Üzeri için: Dövülmüş ceviz Hazırlanışı: Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve 2 bardak sıcak suyu yaklaşık 5 dk. kadar kaynatıyoruz. Kaynatıp altını kapattıktan sonra balkona veya çabuk soğuyabilecek bir yere bırakıyoruz. Galeta tatlısının hamuruna başlıyoruz. Yumurtalarla şekeri iyice çırpıyoruz. Sıvıyağı, galeta ununu, yarım su bardağı suyu ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz. Vanilya ve kabartma tozunuda ekleyip karıştırıp orta boy dikdörtgen veya kare bir borcam fırın tepsisini yağlayığ hamuru yayıyoruz. önceden ıstılmış 180 dereceli fırına veriyoruz. yaklaşık 10-12 dk arası pişiriyoruz. O pişerken kremamızı hazılıyoruz. Margarini tencerede eritip unu ekleyip topaklanmaması için iyice karıştırıp 2 dk kadar kavuruyoruz. Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek bir taraftanda çırpma teliyle çırpıyoruz. Üzerine şekeride ekleyip kaynayıp koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Altını kapatmadan vanilyayıda ekleyip biraz daha karıştırıp kremamızı bekletiyoruz bir kenarda. Hamurumuzu fırından çıkarığ,Tatlı hamuru sıcakken şerbeti ılık halde üzerine gezdiriyoruz. 2 dk kadar bekleyip şerbeti çekince kremamızı üzerine yayıyoruz. Üzerini ister benim gibi cevizle isterseniz şamfıstığıyla süslüyoruz. dolapta 2 saat bekletip servis ediyoruz. Afiyet olsun [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Tatlılar
Kıbrıs Tatlısı
Üst
Alt