KİBİR ve İLİM

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selamun Aleykum;
Yeryüzünde haksız yere büyüklük taslayanları âyetlerimden uzaklaştıracağım. (Onlar) her âyeti görseler de ona iman etmezler. Doğru yolu görseler onu yol edinmezler. Ama sapıklık yolunu görseler onu (hemen) yol edinirler. Bu, onların, âyetlerimizi yalanlamaları ve onlardan hep gafil olmaları sebebiyledir. Araf suresi 146. Ayet

Onlar kendilerine gelmiş hiçbir delil olmaksızın, Allah’ın âyetleri hakkında tartışan kimselerdir. Bu ise Allah katında ve iman edenler katında büyük öfke ve gazap gerektiren bir iştir. Allah, her kibirli zorbanın kalbini işte böyle mühürler.

Hadisi şerifte ( Kalbınde zerre kadar kibir olan cennete girmeyecek) buyurulmuştur. Allahım sana sığınıyorum her halımden :(

İnsan kendını büyük görmedıkce kibirlenemez. Kendını büyük görmek ;
Asalet, güzellik , kuvvet, servet gibi ılım ve amel de farkında olmadan yanı haddını bılmeden senı kıbıre sürüklüyor.
Peygamber efendımız s.a.v ( İlmin afeti sallana sallana yürümektir .)
Yanı ben ilmin sahıbıyım , ben hocayım diye sallana sallana yürümek..

Kendı kendını büyük görerek insanları ,alçak ,günahkar görmeye başlamak yavaştan kıbıre zemın oluşturur. Allah esırgesın :(
(İlmi çoğalan kimsenın sancıları çoğalır)
buyurulmuştur..

Kuranı Kerım ve ilim mevkii sahıbı olmak , insanlara yaranmak , için ögrenılır ve okunursa o da kıbre zemın hazırlıyor..
Herkesın zıyanda sadece kendını dogru yolda zanneden de kıbıre zemın hazırlamıştır..

Hepımız Allahın kulu hepimizin Rabbımızın değerlısıyı, kuluyuz.. Allahım sana şükürler olsun bana değer verip benı dünyaya gönderdiğin için.. duaa..

Bir yolcu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm. Yeryüzünde kibirlene kibirlene yürümeyin diyor Allah c.c. Gerçekten kibir ve gurur insanı yok eden sıfıra indiren duygular. Rabbim korusun böyle kötü duygulardan.

Üst Alt