kendinizi başkaları ile Kıyaslamayin

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
fatastik.jpg

Dikkatimizi, kendimizin dışında her şeye verir olduk. Kendimizden çok başkalarının hayatıyla ilgilenmeye başladık.
Kendi içimize dönmeyip;Kendimize gelmeyip her kesi rahatsiz eder olduk!!!
Televizyondaki programlar, yarışmalar ve diziler başkalarının hayatlarını ve facebooklarini izlemeye koyulduk.
Başkasının yaşadığı hayatın bizim hayatımıza bir katkısı olur mu ki acaba?

Ne yazık ki birçok insan, çevrelerindeki insanlara göre kıyaslayarak; kendilerini iyi ya da kötü hissediyor:
“Arkadaşım kendine şunu aldı ama ben çok istediğim halde buna sahip değilim ve bu beni mutsuz ediyor…
” ya da bir arkadaşımdan duyduğum şekilde: “ Benim sevgilim yok ama en azından, O’nun da yok diyebiliyorum…”

Bir başkasının hayatında olanlar ya da olmayanlar sizin yaşamınıza hiçbir şey katmayacağı gibi yaşamınızdan hiçbir şey eksiltmeyecektir de…
Kendi dünyamızda mı yaşıyoruz yoksa başkalarının dünyasında mı...
Televizyondaki insanları izlediğimizde ya da sokakta insanlar gördüğümüzde; “Benden daha güzel” ya da “Benden daha zayıf” gibi
düşüncelerin bize bir yararı yok.

Mutluluk, kendinizi başkalarıyla olumlu ya da olumsuz kıyaslamadan; kendinizi olduğunuz gibi kabul ederek, onaylayarak ve severek mümkündür.
Kıyaslama yaptığınız her an, enerjiniz ve gücünüz ciddi bir şekilde düşecektir.
İçinizdeki kıskançlık duygusu, diğer olumlu duygu ve düşünceleri de zehirleyecektir.
Bir başkasının “kötü” olmasını istediğiniz her an, içinizdeki sevgi sizi biraz daha terk edecek pozitif enerjiniz negatif enerji olup ilk önce Sizi mutsuz edecektir..

Herkesin hayatı ve seçimleri kendi yaşam yolunun, deneyimlerinin bir parçası ve kaderidir!! Herkes Kendi Kaderini Yaşıyor..
Bizim öncelikli görevimiz, kendimize ve kendi gelişimimize odaklanmaktır. Kendimizden başka hiç kimse bizi ileriye götüremez.
Biz sadece, kendi hayatımızdan ve gelişimimizden sorumluyuz.

Unutmayınız herkesin bedeni ,kapasitesi, Rızki,mevki ve makami hayata bakış açısı, beklentileri hayal ve rüyalari,aklı ,idraki ve kaybedebileceği şeyleri farklıdır

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Kendinizi Başkaları İle Kıyaslamayın! Kendinizi diğer insanlar ile kıyaslayıp boşa zaman harcamayın.
Çünkü her insan, olması gerekli olduğu makam, mevki ve durumdadır..

Üst Alt