kendileriyle evlenilmesi doğru olmayan kadınlar

ravza seyda

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
rivayete göre şu 6 kadınla evlenmek doğru olmaz;

*ah-vah çeken daima sızlanıp şikayet eden
*kocasına ben sana çok iyilik,çok hizmet ettim diyerek yaptığı hizmeti başa kakan
*eski kocasına karşı olan sevgisini belli eden
*yabancı erkeklere,göz ucu ile dahi olsa,bakarak kocasına ihanet eden
*kendisini başkalarına göstermek için,her zaman yüzüne pudra,allık ve krem gibi şeyler süren sonrada yabancı erkeklerin yanına çıkarak,sokaklarda sürten
*kocasını dili ile rahatsız eden..

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin

*kocasına ben sana çok iyilik,çok hizmet ettim diyerek yaptığı hizmeti başa kakan
*kendisini başkalarına göstermek için,her zaman yüzüne pudra,allık ve krem gibi şeyler süren sonrada yabancı erkeklerin yanına çıkarak,sokaklarda sürten

Selamünaleyküm, rivayete göre demişsin yazının başında. Evet bu ancak rivayet olabilir. Bence gerçeği yansıtmıyor.:)

Neden dersen, yukarıda saydığın özelliklerin bir kadında olduğunu anlamak için, ancak onunla evli olmak lazım. Mesela adam nereden bilecek ki "kocasına ben sana çok iyilik,çok hizmet ettim diyerek yaptığı hizmeti başa kakan" birisi olduğunu değil mi?hmmnn

Bunu ancak evlendikten sonra anlayabilir. O nedenle "şu 6 kadınla evlenmek doğru olmaz" başlığı amacına hizmet etmiyor! Adam bilse zaten evlenmez.

ravza seyda

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
haklısın :) kitapta yazanı aynen geçirdim buraya,merhum yazar hayatta olsaydı ona söylerdik bu eleştirilerini :)

yada burada yanlış bi anlatımla bir bayanın kocasına karşı doğru olmayan tavırları anlatılmış başlık yanlış olunca konu doğru değilmiş izlenimini vermiş

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
haklısın :) kitapta yazanı aynen geçirdim buraya,merhum yazar hayatta olsaydı ona söylerdik bu eleştirilerini :)

yada burada yanlış bi anlatımla bir bayanın kocasına karşı doğru olmayan tavırları anlatılmış başlık yanlış olunca konu doğru değilmiş izlenimini vermiş

:tamam:. he evet bu doğrugghhn..

okann

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
tesbitler çok doğru ve isabetlı teşekkürler

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz

tesbitler çok doğru ve isabetlı teşekkürler
Evet tesbitler tam isabetli adeta 12,den vurulmuş.aassd..
biz müneccimmiyiz nerden bilecez evlendikten sonra dili ile bizi rahatsız etmiyeceğinixxzzl..
diyelimki evlendikten sonra ah-vah çekmeye, sızlanıp şikayet etmeye başladı enapıcaz şimdi boşayacakmıyız ozamandfrt..
Benim şahsi düşüncem bu tesbitler isabetli değil tamamen yanlış:imkansiz:.
yahu akıl var mantık var kadın kısmı kavunmu,ki *** bakıpta alasınhmmnn

ravza seyda

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
kavun mu karpuz mu bilemem ama eski kitaplarda genelde bulunuyor bu tarz yazılar.demekki o zaman ki adamlar müneccim yahut kahin imiş ; yada kalp gözleri açıkmış kadını görünce içini okuyorlarmış :)

şakası bir yana tabi görücü usulünde pek mümkün değil anlaması çiftlerin birbirini ama artık o kadar çok severek evlenen varki..evlilik öncesi dönemde insanlar birbirlerini tanıyorlar.o zaman bakacak adam çenesi düşük herşeye söylenen hiçbirseyi begenmeyen kendini çok beğenen kadını almayacak demekki..

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
kavun mu karpuz mu bilemem ama eski kitaplarda genelde bulunuyor bu tarz yazılar.demekki o zaman ki adamlar müneccim yahut kahin imiş ; yada kalp gözleri açıkmış kadını görünce içini okuyorlarmış :)

şakası bir yana tabi görücü usulünde pek mümkün değil anlaması çiftlerin birbirini ama artık o kadar çok severek evlenen varki..evlilik öncesi dönemde insanlar birbirlerini tanıyorlar.o zaman bakacak adam çenesi düşük herşeye söylenen hiçbirseyi begenmeyen kendini çok beğenen kadını almayacak demekki..
Şaka değil hakikatten öyle eski insanlarin kalp gözleri açıkmış,ki yıllarca hiç kavgasız geçinen insanlar var ama bu devirde malesef milletin kalp gözleri kapanmış karşısındakini anlayamıyor,lar

tamam hadi şakası biryana haklısınız zaten artık eskisi kadar görücü usulü ile evlenen kalmadı dediğiniz gibi gençler birbirini tanıyıp severek annenin, babanın karşı tarafı sorup soruşturmadan evleniyorlar, ve sonuç %75 hüsran,
evlilik öncesi dönemde evet insanlar birbirini tanıyorlar ama karamanın koyunu sonra çıkar oyunudfgtn
eğer eskisi gibi daha doğrusu dedelerimiz, ninelerimiz gibi görücü usulüyle evlenilse hiç olmazsa karşı tarafın huyu suyu öğrenilir. değilmi amasırıtık.:,

sahmaran

Kurallara Uymadı
Üyemiz
''''''*kendisini başkalarına göstermek içinher zaman yüzüne pudraallık ve krem gibi şeyler süren sonrada yabancı erkeklerin yanına çıkaraksokaklarda sürten'''''
O eski zamanlarda pudra allık mı varmış? krem sürülse ne olcakki ?eski ne kadar eski ? sürtmek ! ne biçim bir tabirdir yahu yokmu daha düsturlüsü ???? çok ayıp çok terbiyesiz bi kelime ? ve bunu yazan kardeşimde hemcinsim çok şaşırdım ! çok saygısızca bir kelime evlenilmemesi gereken erkekleri yazsaydın keşke yok mu ?! Allık pudra süren hanımefendi kardeşlerimize dışarıda gezdiklerinde sürtmüş mü oluyorlar ?? bu kardeşlerimizden kapalıları 5 vakit namazını kılanlarda var ve sen hepsinin hakkına giriyorsun böyle bir sitede böyle bir kelime yakıştıramadım !

Üst Alt