Kelebek Gibi Olmak

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
kelebek.jpg

Biliyorsunuz, kelebek doğadaki en güzel yaratıklardan biri. Son derece güzel, son derece zarif.

Yine biliyorsunuz, kelebeğin ağırlığı hemen hemen hiç yok. İşte ben kelebek gibi olmak dediğimde, doğanın güzelliklerini ve zerafetini kendinde toplamış, ama karşısındakine hiçbir yük getirmeyen bir insanı ya da bir ilişkiyi kast ediyorum.

Acaba böyle bir insan alabilir mi? Böyle bir ilişki kurulabilir mi?
Yoksa kelebek gibi bir insan ya da kelebek gibi bir ilişki bir düş mü, ulaşılmaz bir ütopya mı?

Kelebek gibi bir insan sadece verir, karşılık beklemez.
Kelebek gibi bir insan sadece sever, karşılık beklemez.
Kelebek gibi bir insan, severken acıtmaz, verirken borçluluk duygusu yaratmaz.
Verirken ve severken, gğzel ve zarif, karşılık beklemediği ve hiçbir şey istemediği için de ağırlıksızdır.

Hiç kuşkusuz, karşılıksız sevmek, almadan vermek gibi kavramlar çok da insani değildir..
İnsanoğlu, bencil ve benmerkezci insanoğlu, verirken almak, severken sevilmek, kısacası duygularına ve davranışlarına karşılık görmek ister.

Üstelik bu "karşılık görme arzusu", onun yapısındaki en doğal refleksi, çevresiyle ilişkilerindeki en doğal hakkıdır.

İşte bütün bu gerçekler karşısında ben diyorum ki canım kızlarım, bir gün kelebek gibi bir insana ya da bir insanın size sunduğu kelebek gibi bir ilişkiye rastlarsanız, aman onu kaçırmayın.

Güçlü insan, çevresinde kelebek gibi insanların ya da kelebek gibi ilişkilerin olabileceğini bilerek ve bekleyerek, ama aynı zamanda tüm çirkinlik ve pislikleri büyük bir gerçeklikle gözlemleyip göğüsleyerek, yaşamını, kendi ilkeleri çevresinde yürütebilen insandır.

Kelebek gibi bir insanı tanımanın ve onu yaşamanın , ya da kelebek gibi bir ilişkiye sahip olmanın sırrı, ancak güçlü olabilmekten geçiyor.

İşte bir kelebek insana ya da kelebek bir ilişkiye rastladığınızda, onu koruyarak sürdürmenin gizi de ona sahip olmaya çalışmamakta yatar.

Kelebek insanlar veya kelebek ilişkiler genellikle kendi iradeleriyle gelir ve yine kendi iradeleriyle uçup gider.
Ne zaman geleceğini pek bilemezsiniz.
Ama ne zaman uçup gideceğini ben size söyleyeyim.

Ona egemen ,sahip olmaya çalıştığınızda, onu sömürmeye başladığınızda, o insanın ya da ilişkinin güzelliğine, zerafetine kısacası kelebekliğine layık olmayacak bir sahiplenme davranışı gösterdiğinizde.

Kelebek insan ya da kelebek ilişki, karşılık beklemez ama, kabalığa, çirkinliğe, kendi koyduğu koşullardan farklı koşullarda yaşamaya da dayanamaz.

Unutmayın, kelebeği kelebek yapan, güzelliği ve hafifliği yanında, vazgeçilmez özgürlüğüdür: Onu çiçekten çiçeğe uçuran özgürlüğü........
Emre Kongar

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
kelebekgibi.png

Bazen Bir Kelebeğin Ömrü Kadardır Hayat...Ne Kırmaya Gelir Ne De Kırılmaya......

"Rüyamda bir kelebek olduğumu mu gördüm,yoksa şu an insan olduğunu düşleyen bir kelebek miyim;bilmiyorum. " Chuang Tzu

AŞK, kozaya girmiş tırtıl misâli insanı semâ ehlinden bir kelebek yapan değişimin adıdır..
Ben de ipek yerine harflerden, hecelerden, kelimelerden, cümlelerden bir koza, saray yaptım kendime!
Buraya Aşk ehlinden başkası giremez, ; girse de buradaki hikmetlerden nasiplenemez...

Ben,Avuçlarındaki kelebektim; Sen avucunu açtın, ben uçmadım,Sen sıktın ben ölmedim,Sen bıraktın ben gitmedim...
Gönül sızım, bu da bizim hikayemiz, sevdikçe kavuşulamayanlardan... Ben Seni içime ilmek ilmek yazdım.
Ey sevdiğim,Ben Senin kara kaşına, kara gözüne değil avuçlarındaki o sıcacık sevgiye, nefesindeki şefkate ,kalbindeki O masum çocuğa vuruldum...

acilangul1

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
''Ona egemen ,sahip olmaya çalıştığınızda, onu sömürmeye başladığınızda, o insanın ya da ilişkinin güzelliğine, zarafetine kısacası kelebekliğine layık olmayacak bir sahiplenme davranışı gösterdiğinizde.''
Nankör insanlar bu meziyetlerinin cezasını dünya ahirette çekiyorlar ,men dakka dukka,ne ekersen onu biçersin.
''kulun yaptığı kendi elindendir,ben kullarıma zulmetmem''
Allah cc

Üst Alt