Kayseri mantısı tarifi.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz


MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
un,su,tuz ve 1 tane yumurta
İÇ MALZEME:
kıyma,soğan,karabiber,
ÜZERİ İÇİN:
yoğurt,tereyağ,nane,pulbiber,



*Hamur ve iç malzemede ölçü vermiyorum siz kaç kişilik yapacaksınız ayarlarsınız.Hamur malzemeleri ile sertçe bir hamur yoğuruyoruz…..

*Hamurumuzu bezelere ayırıp üzerini örtüyoruz….
*Kıyma,küçük küçük doğranmış kuru soğan,tuz,karabiber ve pulbiberi hatta 1 tatlı kaşığı biber salçasını yoğurup karıştırıyoruz.Mantımızın içi hazır….


*Beze yaptığımız hamurumuzu un yardımıyla açıyoruz.Mantı hamurunu ne çok kalın açıyoruz ne çok ince.Kalın açılırsa hamur olur,ince açılırsa hamur hemen kurur kapatamayız….

*Küçük küçük karelere kestiğimiz hamurun içine kıymalı içten koyup kapatıyoruz ve unladığımız tepsinin içine atıyoruz…..

*mantıları açıp kapatma işlemi bitince kızgın fırına sürüp hafiçe kızartıyoruz.Ondan sonra haşlıyoruz…

*Haşlanan mantılar suyun yüzüne çıkmaya başlarlar.Mantılarımız haşlanınca tabağa çıkartıp üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz ve kızdırdığımız naneli tereyağını üzerine gezdirip servis yapıyoruz……

 
Üst Alt