- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 117
<b>
Malzemeler:
500 gram un
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket margarin veya(tereyağı)
500 gram yoğurt
5,6 Diş sarmısak
Su
Yapılışı:
Un, tuz ve su ile yumuşak ele yapışmayacak kıvamda hamur yapın.
Mandalina büyüklügünde bezelere ayırın.
Bezeleri oklavayla çok ince olmayan yufkalar şeklinde açın.
Bir tavada yağı eritin, erimiş yağdan kaşıkla alıp yufkanın üzerine serpin yağı yufkanın her yanına yayın.
Yufkayı rulo şeklinde katlayıp yuvarlayın.
180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Pişen katmerleri parçalara ayırın.
üzerine kızgın yağı, sarmısaklı yoğurdu dökün.
Katmerleri sade olarak çaylada yiyebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
</b>
Malzemeler:
500 gram un
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket margarin veya(tereyağı)
500 gram yoğurt
5,6 Diş sarmısak
Su
Yapılışı:
Un, tuz ve su ile yumuşak ele yapışmayacak kıvamda hamur yapın.
Mandalina büyüklügünde bezelere ayırın.
Bezeleri oklavayla çok ince olmayan yufkalar şeklinde açın.
Bir tavada yağı eritin, erimiş yağdan kaşıkla alıp yufkanın üzerine serpin yağı yufkanın her yanına yayın.
Yufkayı rulo şeklinde katlayıp yuvarlayın.
180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Pişen katmerleri parçalara ayırın.
üzerine kızgın yağı, sarmısaklı yoğurdu dökün.
Katmerleri sade olarak çaylada yiyebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
</b>