- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 118

MALZEMELER
- 6 kg karpuzun kabuğu
- 2kg toz şeker
- 1 fincan ıslamak için sönmüş kireç
- 1 fincan limon suyu,
- üzerini örtecek kadar su
- 1 tatlı kaşığı karanfil,
- kırmızı şeker boyası
- Karpuz kabuğunun dış yeşil kabuğu soyulur.
- İç taraftaki kırmızılıklar kazınır. kare şeklinde kesilir.
- 1 fincan sönmüş kireç sulandırılıp, karpuz kabukları ıslatılıp 1 saat bekletilir.
- sonra kireçli sudan çıkartılıp bol suyla yıkanıp, şekeri üzerine döküp,üzerini örtecek kadar su ilave edilerek 1 saat orta ateşte pişirin.
- sonra bir kahve kaşığı şekerci boyası ve limon suyunu karanfili ekleyin.
- 10 dakika kadar daha kaynatın.
- Afiyet olsun