karpuz kurabiye tarifi

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz




KARPUZCUKLAR:
malzemeler:

  • 1b şeker
  • aldığınca un (3b kadar)
  • 1 yumurta
  • 150gr tereyağ
  • 1çay k. kabartma tozu
  • tuz,vanilya
  • kırmızı ve yeşil gıda boyası
  • damla çikolata
şeker ile tereyağını beyazlaşıp pürüzsüz bir krema kıvamı alana dek çırpıyoruz.
yumurta,tuz,vanilya ekleyip karıştırdıktan sonra un ve kab.tozunu da ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz.
hamuru 6 bezeye ayırarak 5-1-1 şeklinde grupluyoruz.

  • 5 bezeyi birleştirerek kırmızı gıda boyasıyla renklendiriyoruz.
  • 1 bezeyi yeşil gıda boyasıyla renklendiriyoruz.
  • 1 bezeyi beyaz bırakıyoruz.
hepsini streç filmle sararak buzdolabında 2 st.bekletiyoruz.

  • kırmızı hamuru 9cm. uzunluğunda silindir yapıyoruz.
  • beyaz hamuru yağlı kağıt üzerinde 22 x 9cm boyunda açıyoruz
  • kırmızı hamuru beyazın üzerine koyup kağıt yardımıyla rulo şeklinde sarıyoruz.
  • yeşil hamuruda aynı şekilde açıp silindiri bu sefer yeşil hamurla rulo yaparak kaplıyoruz.
silindirimizi tekrar streç filmle sararak 1gece buzdolabında bekletiyoruz.ertesi gün 1/2 cm.kalınlığında dilimleyip damla çikolata ile çekirdeklerini yapıyoruz.
180 derecelik fırında pişiriyoruz.
fırından çıkar çıkmaz daireleri ortadan ikiye keserek karpuz dilimlerimizi elde ediyoruz
anlatımı karışık görünsede yapımı gerçekten basit ve lezzetli bir kurabiye.

  • uzun bekletme süreleri keserken renklerin birbirine karışmaması için gerekli.
  • hamurları açarken merdaneye yapışıp yırtılmaması için merdaneyi unlayın.
  • çekirdekler içim çikolata yerine kuş üzümü vs.kullanılabilir.



 
Üst Alt