- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25
MALZEMELER
1 bardak irmik
5 bardak süt
1 kaşık nişasta
1 bardak şeker
1 paket vanilya
KARAMEL SOS İÇİN
1 bardak şeker
1 kaşık tereyağı
Yarım bardak su
YAPILIŞI
Süt, irmik, nişasta, şeker ve vanilya karıştırılarak orta ateşte pişirilir. İrmikler yumuşayınca ocaktan indirilir. Yuvarlak kalıplara dökülerek soğumaya bırakılır. Kalıplar en az 2 saat buzdolabında bekletilir. Yanmaz bir tencerede şeker, su koyulmadan hafif ateşte eritilir ve karamelize edilir. Tereyağı ve yarım bardak su ilave edilerek pişirilmeye devam edilir. Kalıplardan çıkarılan tatlılarımızın üzerine dökülerek servis edilir.