Karamel Soslu İrmik Tatlısı

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,344
Tepkime puanı
25
149521.jpg


MALZEMELER

1 bardak irmik
5 bardak süt
1 kaşık nişasta
1 bardak şeker
1 paket vanilya

KARAMEL SOS İÇİN

1 bardak şeker
1 kaşık tereyağı
Yarım bardak su

YAPILIŞI

Süt, irmik, nişasta, şeker ve vanilya karıştırılarak orta ateşte pişirilir. İrmikler yumuşayınca ocaktan indirilir. Yuvarlak kalıplara dökülerek soğumaya bırakılır. Kalıplar en az 2 saat buzdolabında bekletilir. Yanmaz bir tencerede şeker, su koyulmadan hafif ateşte eritilir ve karamelize edilir. Tereyağı ve yarım bardak su ilave edilerek pişirilmeye devam edilir. Kalıplardan çıkarılan tatlılarımızın üzerine dökülerek servis edilir.
 
Üst Alt