Kapansam mı? Kapanmasam mı?

helloworld

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba arkadaşlar, oncelikle içimde ki kapanma korkusunu anlatmak istiyorum. Ben endustrı muhendisi bir bayanım ve endustri genellikle sanayıde calısıyor daha mezun olmadım ıns. notlarımı yukseltırsem akademısyenlık dusunuyorum ve bayanlarımız gittikce calısma hayatına adım atıyorlar, bende onlardan bırı olucam ıns. Şimdi ne alaka senın kapanmanla iş diyorsunuz fakat soyle bır dusuncem var kapanırsam iş bulamamaktan korkuyorum yada yurt dısında master yapmak istiyorum ya kabul edılmezsem turkıyede kalmak istemiyorum. cunku turkıyede cok uzucu seyler yasıyorum ınsanlar bakımından, yurt dısında olursam bıtmıycek fakat ınsanlardan uzak daha teknık dusunebılıcem, onları dusunerek uzulmıycem en azından. cok duygusal bırıyım ve kapanırsam cevremden olumsuz laf yemekten ve istedigim gibi iş bulamamaktan korkuyorum. iş derken akedemısyenlık içinde gecerli akedemısyen olmak istiyorum. cunku su devirde sonucta iş cok onemli ve benım bolumum için bir bayan için cok mantıklı, evlensek bile kocaya yuk olmamak gerekli off cok sıkıntılıyım.

Napıcam bılmıyorum ve hadı onu gectım ya kapanırsam ıstedıgım gıbı es bulamama korkusu var ben tam islamı, olsun ama cok olsun ıstemem, bundan da korluyorum hıc bırseye izin vermeyen yanı cok dındar olursa senı dover bıle kafasına gore hareket etmezsen dıye benı kucukken korkuttular o yuzden de korkuyorum, cunku es cok onemli yada bulamazsam ya o kadar kı aklıma su gelıyor, bır suru suriyeli var ya hep onlar ısterse seni geliyor cok korkuyorum. benim okulum cemaat okulu cok suslu abla ve abıler var, hepsı bırbırını bulmus ve hepsı cok havalı tamam ben ezık değilim ama onlar kadar suslu değilim. su anda kapalı kızlarımız, kırmızı rujunu, salını, cantası parlayan kırmızı ayakkabılarını gıyınıyor ve yanınada sevgılısını alıp okuluna gidiyor. ben boylelerın yanındayım ve yanındakı erkeklerde cıddı anlamda soguyorum, cunku kapanmak o degıl ama ben kapanırsam oyle bırı olmam eğer oyle olmazsamda yukarıda yazdıgım gıbı bırını bulmaktan korkuyorum.

Cok saf kalbımle korkularımı paylasıyorum ıs, es hayırlı cocuk, cok onemli fakat bunraları gordukce ıcım kabarıyor aglıyasım gelıyor. ben cemaatcı olmadıgım için kimsenın yanında da değilim, kendımleyim, yanlız olmak cok zor kımle paylasıcam dıye dururken bu sıteyı buldum, lutfen kırıcı seyler soylemeyın zaten cok yıprandım ve cok fazla etkı altında kaldım eğer yanlısım varsa ozurdılerım fakat bunlar benim dusuncelerım, zıncırlerımı kıramıyorum, cunku her sacımın telinden gunah kazandıgımı bılııyorum fakat bu dusuncelerımde var ve napcam bılıyorum. ınsanı rabbım sevgısız susuz bırakmasın, yanlız da koymasın yanlız olmak cok zor cok sukur sımdıye kadar kımse ıle cıkmadı sevdıgım, ama cıkma teklıfı etsede ataist var yanlıs yola sapmıs dıye kabul bıle etmedım ama içimde yanmadı uzulmedım değil, hayatta hep dımdık durmak zorundayım bende oyle yapmaya calısıyorum, lutfen bana akıl verın. bu arada yazımda yanlısı yaptıysam kusura bakmayın ben telefondan yazdım sımdıden tesekkur ederım.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba arkadaşim Kapansam mı? Kapanmasam mı? Siz en iyisi bir papatya falına bakin!!sırıtık.:,
Kapansam mı? Kapanmasam mı.kapanirsam kaybedeceklerim bir ihtimal daha varr o da Kapanmasam mı..?
sırıtık.:,
Yapraklar koparıldıkça ,insan kapaninca Allah tarafindan sevildiği için sevinmiş insanlık, tıpkı geç kalmış bir itiraf yüzünden acı çeken papatyanın tek tesellisi gibi.
Sevip sevildiğiniz ve geç kalmadan söyleyebildiğiniz Allah-in RAZI olacaği bir ömür geçirmeniz dileğiyle…

acilangul1

https://www.islamiforumlar.net/islami-soru-ve-cevaplar/25219-kapanmak-istiyorum.html
https://www.islamiforumlar.net/gonu...m/27249-kapanmak-istiyorum-kapanamiyorum.html

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Değerli kardeşim,

Soru cevap yapacağım. Aynı hatalar kendinde varsa mutlaka farkına varırsın.

+Sakal traşı olmak (kazımak) haram mı?
-Evet, haram...

+Sakal bırakmak sünnet mi?
-Evet, sünnet...

+Peki niye sakal bırakmıyorsun?
-Çünkü iş başvurusunda bir tutam sakalla beni görürlerse insanların ön yargılarından dolayı işe alınmayabilirim.

+Peki, kazıma o halde, makine ile kısalt! kirli sakal bırak en azından haram işlememiş olursun…
-O zaman de devlet dairesinde böyle çalışamam. Kirli sakala resmi yerlerdeçalışmama izin vermezler!

+Kardeşim, sen Müslüman mısın, Kadere ve kazaya inanır mısın?
-Elbette inanırım!!! Başıma gelmiş gelecek her şey, yediğim lokma; içtiğim yuduma kadar her şey sayılı ve yazılıdır, Allahu Teala ilmiyle geçmişte ne olmuş ve gelecekte her ne olacak biliyor...

+Hayır!! Sen iman etmemişsin (imanın kemale ermemiş)!!
-Niye...

+Çünkü başına gelecek her şeyin çoktan yazıldığına inansan….bir tutam sakal bırakırsam şu olur kirli sakal bırakırsam bu olur diye olayı çeşitlendirmezdin, halbuki başına gelecek olan bellidir. İstersen traş ol istersen sakal bırak!!...Kadere laf olsun diye inanmışsın. Kendi yolunu çizdiğini sanarak kader üzerinde kurgu yapıp duruyorsun
-Ne alakası var!!

+Kadere inandığını ispatlasana bana!
-Geçmişte her ne yaşadıysam kaderdir değiştirilemez.

+Yani gelecek değiştirilebilir mi?
-Cüzi irademle evet!!

+Allahu Teala ne takdir ederse etsin yani... Önemli olan senin kararın ha? Verdiğin karara göre mi olaylar değişiyor ?
-Kader işine girme bu konular derin...

+Hayır, derin değil! Hem kadere ve kazaya inanıyorum diyorsun hem de geleceğin belirsiz olduğunu sanıyorsun. İleride başına gelen bir şey için başına geldiği vakit zaten kaderde bu olacağı belliydi diyorsun. Büyük çelişkidesin...
-Başımıza gelmeden kaderimizde ne yazılı olduğunu bilemeyiz ama... O yüzden şu kaderimdir bu kaderimdir diye bir tespitte bulunamayız.

+Eee kardeşim işte dediğime geldin!!! Demek ki cüz-i iraden ile karar verirsin, Allahu Teala da yaratırsa başına geldiği vakit kaderde neyin belirlenmiş olduğunu bilirsin. Başına gelmeyecek onlarca ihtimalleri düşünerek ne diye karamsarlığa ve korkuya kapılıyorsun. Kadere ve kazaya iman büyük nimettir aslında. Ateistlerin en büyük kaybı budur. Hiç bir durumda kendilerini rahatta hissedemezler. Yaptıklarından dolayı pişmanlık duyarlar yapamadıklarından dolayı hayıflanırlar... Atesit olunca kaderleri değişmedi. Mesele kabulleniş kabullenmeyiştir.
-Yani Helloword kardeşimizin kiminle evleneceği, ister kapansın ister açık olsun belli midir?

+Evet, (olacaksa) çocuğunun cinsiyeti ve göz rengine kadar kesindir ve belirlidir Allahu Teala'nın ilminde her şey bilinmektedir. Tek sıkıntı bu ilme biz bizzat yaşayıncaya kadar şahit olamıyoruz. Yoksa gelecekte zamanı geldiğinde kaderde erkek çocuğu olacağını herkes bilir.
-Yani boşa mı kaygılanıyor kardeşimiz?

+Kaygı değil bunlar... şeytanın ona Allah'ın emrini yerine getirmesin diye, günaha devam etsin diye verdiği boş kuruntulardır. Halbuki kapansa ve tepki görse kaygısını anlarız ama henüz kapanmadan, çevresinden de öyle tepkiler görmediği halde sanki olacakmış gibi kuruntuya kapılıyor
-Evet, bende de aynısı oldu. biraz sakal bıraktım çok da uzun değildi. Dışarı çıkacaktım bir an kendi kendime düşündüm böyle görse millet nasıl bakar diye. Umursamadım çıktım. Çarşıda birkaç saat bulundum bir kişi bile yüzünü ekşiterek bana bakmadı. Hatta binlerce kişiden umursamadı kimse beni :)))

+ ibadet niyetiyle yaptığın bir işten ancak Allah ve Peygamber düşmanları rahatsız olur! O kişiler sen sakal bıraksan bırakmasan da mümin bir kadın başını açsa da kapatsa da Müslümanlardan rahatsız olur!!!
-Evet haklısın. Nice açık kadın gördüm, kapalı kadınlara Allahın emrini yerine getiriyor ne diye kötü bakalım diyorlar. Hakaret filan da etmiyorlar. Mesela ben sakallı amcaları görünce kötü bir düşüncem olmuyor onlara karşı. Hatta biz cehenneme gidecek olsak bizi cehennemden çıkarmaya bu Müslümanlar gelecektir diye düşünüyorum. Nitekim bir tutam sakal bırakmak Resullullah Sallallahu Aleyhi Vessellem'in sünnetidir, bu zamanda aramızda olsaydı nasıl ki namazını kılarsa yine aynı şekilde sakal bırakırdı. Günümüzde ateist olduğunun farkında olmayan! ama ben müslümanım diyen (!) nice kadınlar var ki İslamın emirlerine karşı nefret besler! kapalıları düşman olarak görür... Çarşıda bir kere yüzünü gördüğü kapalı kadın hakkında bunlar siyaset için böyle yapıyor der. Onların da kuruntusu bu! İslam sıkıya bağlanırsa kendilerinin öldürüleceğine inanırlar… Halbuki ömrü boyunca bir daha aynı kadını istese de göremeyecek bu iftira nedir yani.... hüküm. Ben bunlara benim milletim bile demem! Savaş çıksa arkamızdan bıçaklar milletimizi. Vatan sevgisi imandandır. Vatanımı seviyorum diyen ateistler boşuna yalan söylemesinler. Vatanını seviyorsan imanlısın demektir, eğer imansızsan sende zaten vatan sevgisi yoktur! Cumhuriyetçiyiz şuyuz buyuz triplerine girmesinler rol kesmesinler.!!

Kardeşim, kapanmaya karar verirsen korkma! Çık işin varsa dışarıya korkma… Hele ki Allahu Teala’nın hoşnut olacağı bir şey yaptıysan seni sever ve güzel kerametler bile verebilir!!!

Üst Alt