Kalbleri Isındıran Allah...

Esedullah

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamın Aleyküm...

Hayırlı akşamlar herkese... Herkes gönlündeki derdi anlatıyor ben de anlatayım dedim..

bir sene olmuştu birine gönül vereli.. hep gördüğüm rüyalarla ve tevafuklarla hayaller kurdum, reddedildim de ama napayım unutamıyorum ne yaptım ne ettiysem.. psikolog, ilaç hiçbiri fayda etmedi. Sevip te sevilmemek vallahi kötü bir durum. o güler gezer yer içer senin aklında sadece o vardır. aklından çıkmaz hiç. eğer ben sevdiysem ben unutmalıyım ama nasıl ? Yoksa kalpleri ısındıran Allah'sa bana sabırdan başka ne düşer ki...

Şimdi onu ben mi sevdim yoksa sevdiren Allah mı ? Sevdiren Allah ise sabretmekten başka çarem var mı ?

Eseefff Eseeeefff

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Onu ben mi sevdim yoksa Allah mı sevdirdi..?
Aşık, Maşukunu mutlu olmak için değil, mutlu edebilmek için sever !Aşık, bilir ki, Maşuku mutlu olursa eğer kendisini mutlu hissedebilecektir.
Çünkü, Aşığın niha-i gayesi; Maşukunu sevip mutlu olabilmek değil!!kendisi mutlu eden,Maşukunun mutlu olabilmesini sağlayabilmektir!!
Ben bunu bilir, bunu yaşamaya gayret ederim.
İşte bu sebepten dolayıdır ki; Sevgiyi karşılık beklenerek yaşanan bir olgu olarak addedebiliyorsak eğer o yaşadığımız aslında sevgi değil,
sevgi olduğuna kendimizi inandırdığımız bir şeydir.
insan niçin sever ..? kendini mutlu etmek için ise O aslinda sadece en çok da kendisini sever...Kissadan hisse!!

anladım ki;Seven sevdirten ben değilim, Rabbim. Bence biri seni sevsin diye dua etme, hayırlı olanı sevmek ve onun tarafından sevilmek için dua et,
öteki türlüsü çok yıpratıcı....kalpleri kudret elinde tutan Allah,eğer dilerse o kalbi de sana çevirir,seni ona sevdirir.
Aşk sırlarla dolu bir sırdır. Anlatması sırdır. Anlaması sırdır. Paylaşması sırdır.

insan, sevgisi ile de sevdiği ile de imtihan edilir.....
Aşk ve Sevgi ile Kalın... Selam ve Dua ile...

acilangul1

Üst Alt