Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Kahvaltı Sofrası Önerileri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 9393" data-attributes="member: 376"><p><span style="color: DarkRed"><em>Kahvaltı sofraları ülkeden ülkeye, kültürden kültüre değişir. Bazen haftasonları hiç olmayacak şeyler bu sofraya konuk olsa da geleneksel kahvaltılar bellidir... </em></span></p><p><span style="color: DarkRed"><em>Geleneksel Türk kalvaltısında sayısız çeşit kahvaltılık sofraya gelir: peynir çeşitleri, zeytin, domates, biber, salatalık, salam, sucuk, reçel çeşitleri,tereyağ ve çay... </em></span></p><p> <span style="color: DarkRed"><em></em></span></p><p><span style="color: DarkRed"><em>Hızlandırılmış türk kahvaltısı: </em></span></p><p><span style="color: DarkRed"><em>Simit (ya da ekmek) + beyaz peynir + domates... </em></span></p><p> <span style="color: DarkRed"><em></em></span></p><p><span style="color: DarkRed"><em>Uzun uzadığa oturulan Amerikan kalvaltısı pancakeler, portakal suyu, kahve, fıstık ezmesi, akçaağaç şurubu, omletler, taze meyveler ve jambondan oluşur.</em></span></p><p> <span style="color: DarkRed"><em></em></span></p><p><span style="color: DarkRed"><em>Hızlandırılmış Amerikan kahvaltısı: </em></span></p><p> <span style="color: DarkRed"><em></em></span></p><p><span style="color: DarkRed"><em>Bir kase içinde tahıl gevreği ve süt, genellikle tatlandırmak için meyve ya da bal...</em></span></p><p> <span style="color: DarkRed"><em></em></span></p><p><span style="color: DarkRed"><em>Uzun bir Fransız kahvaltısı genellikle tatlıdır. Reçeller ve kekler kremalı kahvelerle bütünleşir. Kruasan olmazsa olmazdır... </em></span></p><p> <span style="color: DarkRed"><em></em></span></p><p><span style="color: DarkRed"><em>Enteresan ama kruasanlar içine tereyağ sürüldükten sonra kahveye batırılarak yenir. Fransa`daki kruasanların tadını hiçbir yerde bulamazsınız</em></span></p><p> <span style="color: DarkRed"><em></em></span></p><p><span style="color: DarkRed"><em>Fransız kahvaltısını geçiştirecekseniz kahve ve kruasan yeterli olacak. Ya da kahve yerine sadece sıcak süt ve kakaodan oluşan "chocolat" içebilirsiniz.</em></span></p><p> <span style="color: DarkRed"><em></em></span></p><p><span style="color: DarkRed"><em>İngilizler sabahları erken kalkar. Sorumluluk sahibidirler. Ancak gecelerini de yaşamaktan geri kalmazlar... Bu durumda çok enerjiye ihtiyaç duyulacak günlere başlarlar. </em></span></p><p> <span style="color: DarkRed"><em></em></span></p><p><span style="color: DarkRed"><em>İngiliz kahvaltısında "baked bean" denilen; fırınlanmış konserve fasülyeler mutlaka bulunur. Yumurtalar çırpılmadan pişirilip kızarmış ekmek üstüne yerleştirilir. Bir de jambon, sosis cinsi birşey eklendi mi tamamdır.</em></span></p><p> <span style="color: DarkRed"><em></em></span></p><p><span style="color: DarkRed"><em>Amerikalı kahvaltı spesiyallerinden waffle... </em></span></p><p><span style="color: DarkRed"><em>Meyveler, krema, çikolata sosu, akça ağaç şurubu, reçel ya da balla dekore edilir...</em></span></p><p><span style="color: DarkRed"><em>Amerikalı kahvaltı spesiyallerinden bir ötekisi: Pancake... </em></span></p><p><span style="color: DarkRed"><em>Tavada pişirilen hamurunda un ve yumurta bulunan hafif tatlı bir lezzet. Gerçekten beceri istiyor ama tadına doyum olmuyor.</em></span></p><p> <span style="color: DarkRed"><em></em></span></p><p><span style="color: DarkRed"><em>Amerikalı kahvaltı spesiyallerinden: Donut. </em></span></p><p> <span style="color: DarkRed"><em></em></span></p><p><span style="color: DarkRed"><em>Yağlı, şekerli, bol kalorili bir hamur tatlısı... Sabah için ağır ama lezzetli.</em></span></p><p> <span style="color: DarkRed"><em></em></span></p><p><span style="color: DarkRed"><em>Omlet </em></span></p><p> <span style="color: DarkRed"><em></em></span></p><p><span style="color: DarkRed"><em>Rivayetlere göre Napoli`de bulundu... Ama Dünya`ya yayıldı ve sonruz çeşit kazandı. Dünya`nın her ülkesinde kahvaltı sofralarında bulunabiliniyor.</em></span></p><p> <span style="color: DarkRed"><em></em></span></p><p> <span style="color: DarkRed"><em></em></span></p><p><span style="color: DarkRed"><em>Krep Günün her saati için ideal. İçine konulanlarla bir ada yemeğe ya da tatlıya dönüşebiliyor ama kahvaltı sofralarında tadı bir ayrı... </em></span></p><p><span style="color: DarkRed"><em>Latin ülkelerinde kahvaltı sofralarında ona daha çok rastlanıyor</em></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 9393, member: 376"] [COLOR=DarkRed][I]Kahvaltı sofraları ülkeden ülkeye, kültürden kültüre değişir. Bazen haftasonları hiç olmayacak şeyler bu sofraya konuk olsa da geleneksel kahvaltılar bellidir... Geleneksel Türk kalvaltısında sayısız çeşit kahvaltılık sofraya gelir: peynir çeşitleri, zeytin, domates, biber, salatalık, salam, sucuk, reçel çeşitleri,tereyağ ve çay... Hızlandırılmış türk kahvaltısı: Simit (ya da ekmek) + beyaz peynir + domates... Uzun uzadığa oturulan Amerikan kalvaltısı pancakeler, portakal suyu, kahve, fıstık ezmesi, akçaağaç şurubu, omletler, taze meyveler ve jambondan oluşur. Hızlandırılmış Amerikan kahvaltısı: Bir kase içinde tahıl gevreği ve süt, genellikle tatlandırmak için meyve ya da bal... Uzun bir Fransız kahvaltısı genellikle tatlıdır. Reçeller ve kekler kremalı kahvelerle bütünleşir. Kruasan olmazsa olmazdır... Enteresan ama kruasanlar içine tereyağ sürüldükten sonra kahveye batırılarak yenir. Fransa`daki kruasanların tadını hiçbir yerde bulamazsınız Fransız kahvaltısını geçiştirecekseniz kahve ve kruasan yeterli olacak. Ya da kahve yerine sadece sıcak süt ve kakaodan oluşan "chocolat" içebilirsiniz. İngilizler sabahları erken kalkar. Sorumluluk sahibidirler. Ancak gecelerini de yaşamaktan geri kalmazlar... Bu durumda çok enerjiye ihtiyaç duyulacak günlere başlarlar. İngiliz kahvaltısında "baked bean" denilen; fırınlanmış konserve fasülyeler mutlaka bulunur. Yumurtalar çırpılmadan pişirilip kızarmış ekmek üstüne yerleştirilir. Bir de jambon, sosis cinsi birşey eklendi mi tamamdır. Amerikalı kahvaltı spesiyallerinden waffle... Meyveler, krema, çikolata sosu, akça ağaç şurubu, reçel ya da balla dekore edilir... Amerikalı kahvaltı spesiyallerinden bir ötekisi: Pancake... Tavada pişirilen hamurunda un ve yumurta bulunan hafif tatlı bir lezzet. Gerçekten beceri istiyor ama tadına doyum olmuyor. Amerikalı kahvaltı spesiyallerinden: Donut. Yağlı, şekerli, bol kalorili bir hamur tatlısı... Sabah için ağır ama lezzetli. Omlet Rivayetlere göre Napoli`de bulundu... Ama Dünya`ya yayıldı ve sonruz çeşit kazandı. Dünya`nın her ülkesinde kahvaltı sofralarında bulunabiliniyor. Krep Günün her saati için ideal. İçine konulanlarla bir ada yemeğe ya da tatlıya dönüşebiliyor ama kahvaltı sofralarında tadı bir ayrı... Latin ülkelerinde kahvaltı sofralarında ona daha çok rastlanıyor[/I][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Kahvaltı Sofrası Önerileri
Üst
Alt