- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25
Kahvaltı sofraları ülkeden ülkeye, kültürden kültüre değişir. Bazen haftasonları hiç olmayacak şeyler bu sofraya konuk olsa da geleneksel kahvaltılar bellidir...
Geleneksel Türk kalvaltısında sayısız çeşit kahvaltılık sofraya gelir: peynir çeşitleri, zeytin, domates, biber, salatalık, salam, sucuk, reçel çeşitleri,tereyağ ve çay...
Hızlandırılmış türk kahvaltısı:
Simit (ya da ekmek) + beyaz peynir + domates...
Uzun uzadığa oturulan Amerikan kalvaltısı pancakeler, portakal suyu, kahve, fıstık ezmesi, akçaağaç şurubu, omletler, taze meyveler ve jambondan oluşur.
Hızlandırılmış Amerikan kahvaltısı:
Bir kase içinde tahıl gevreği ve süt, genellikle tatlandırmak için meyve ya da bal...
Uzun bir Fransız kahvaltısı genellikle tatlıdır. Reçeller ve kekler kremalı kahvelerle bütünleşir. Kruasan olmazsa olmazdır...
Enteresan ama kruasanlar içine tereyağ sürüldükten sonra kahveye batırılarak yenir. Fransa`daki kruasanların tadını hiçbir yerde bulamazsınız
Fransız kahvaltısını geçiştirecekseniz kahve ve kruasan yeterli olacak. Ya da kahve yerine sadece sıcak süt ve kakaodan oluşan "chocolat" içebilirsiniz.
İngilizler sabahları erken kalkar. Sorumluluk sahibidirler. Ancak gecelerini de yaşamaktan geri kalmazlar... Bu durumda çok enerjiye ihtiyaç duyulacak günlere başlarlar.
İngiliz kahvaltısında "baked bean" denilen; fırınlanmış konserve fasülyeler mutlaka bulunur. Yumurtalar çırpılmadan pişirilip kızarmış ekmek üstüne yerleştirilir. Bir de jambon, sosis cinsi birşey eklendi mi tamamdır.
Amerikalı kahvaltı spesiyallerinden waffle...
Meyveler, krema, çikolata sosu, akça ağaç şurubu, reçel ya da balla dekore edilir...
Amerikalı kahvaltı spesiyallerinden bir ötekisi: Pancake...
Tavada pişirilen hamurunda un ve yumurta bulunan hafif tatlı bir lezzet. Gerçekten beceri istiyor ama tadına doyum olmuyor.
Amerikalı kahvaltı spesiyallerinden: Donut.
Yağlı, şekerli, bol kalorili bir hamur tatlısı... Sabah için ağır ama lezzetli.
Omlet
Rivayetlere göre Napoli`de bulundu... Ama Dünya`ya yayıldı ve sonruz çeşit kazandı. Dünya`nın her ülkesinde kahvaltı sofralarında bulunabiliniyor.
Krep Günün her saati için ideal. İçine konulanlarla bir ada yemeğe ya da tatlıya dönüşebiliyor ama kahvaltı sofralarında tadı bir ayrı...
Latin ülkelerinde kahvaltı sofralarında ona daha çok rastlanıyor
Geleneksel Türk kalvaltısında sayısız çeşit kahvaltılık sofraya gelir: peynir çeşitleri, zeytin, domates, biber, salatalık, salam, sucuk, reçel çeşitleri,tereyağ ve çay...
Hızlandırılmış türk kahvaltısı:
Simit (ya da ekmek) + beyaz peynir + domates...
Uzun uzadığa oturulan Amerikan kalvaltısı pancakeler, portakal suyu, kahve, fıstık ezmesi, akçaağaç şurubu, omletler, taze meyveler ve jambondan oluşur.
Hızlandırılmış Amerikan kahvaltısı:
Bir kase içinde tahıl gevreği ve süt, genellikle tatlandırmak için meyve ya da bal...
Uzun bir Fransız kahvaltısı genellikle tatlıdır. Reçeller ve kekler kremalı kahvelerle bütünleşir. Kruasan olmazsa olmazdır...
Enteresan ama kruasanlar içine tereyağ sürüldükten sonra kahveye batırılarak yenir. Fransa`daki kruasanların tadını hiçbir yerde bulamazsınız
Fransız kahvaltısını geçiştirecekseniz kahve ve kruasan yeterli olacak. Ya da kahve yerine sadece sıcak süt ve kakaodan oluşan "chocolat" içebilirsiniz.
İngilizler sabahları erken kalkar. Sorumluluk sahibidirler. Ancak gecelerini de yaşamaktan geri kalmazlar... Bu durumda çok enerjiye ihtiyaç duyulacak günlere başlarlar.
İngiliz kahvaltısında "baked bean" denilen; fırınlanmış konserve fasülyeler mutlaka bulunur. Yumurtalar çırpılmadan pişirilip kızarmış ekmek üstüne yerleştirilir. Bir de jambon, sosis cinsi birşey eklendi mi tamamdır.
Amerikalı kahvaltı spesiyallerinden waffle...
Meyveler, krema, çikolata sosu, akça ağaç şurubu, reçel ya da balla dekore edilir...
Amerikalı kahvaltı spesiyallerinden bir ötekisi: Pancake...
Tavada pişirilen hamurunda un ve yumurta bulunan hafif tatlı bir lezzet. Gerçekten beceri istiyor ama tadına doyum olmuyor.
Amerikalı kahvaltı spesiyallerinden: Donut.
Yağlı, şekerli, bol kalorili bir hamur tatlısı... Sabah için ağır ama lezzetli.
Omlet
Rivayetlere göre Napoli`de bulundu... Ama Dünya`ya yayıldı ve sonruz çeşit kazandı. Dünya`nın her ülkesinde kahvaltı sofralarında bulunabiliniyor.
Krep Günün her saati için ideal. İçine konulanlarla bir ada yemeğe ya da tatlıya dönüşebiliyor ama kahvaltı sofralarında tadı bir ayrı...
Latin ülkelerinde kahvaltı sofralarında ona daha çok rastlanıyor