Kahvaltı Önerileri

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
102520100211051738745.jpg




Kahvaltı bilindiği üzere temel öğün olarak sayılır. Günün ilk öğünü olan kahvaltı atlanmamalı ama peki sağlıklı bir kahvaltı nasıl olmalı?


Bir kâse tahıl:
Kuru üzüm, taze meyve ve süt (az yağlı veya yağsız) içeren bir kâse tahıl yemeyi deneyin. Yüksek lif içeren tahıllar, ideal, sağlıklı ve doyurucu bir kahvaltı sağlar. İmkânınız varsa bir kâse karışık tahılı bir bardak yağsız sütle karıştırarak yiyin. İçine kuru üzüm de karıştırırsanız çok daha faydalı olacaktır.

Taze meyve:
Beslenmenize farklı meyve türleri eklemek çok yararlıdır. Çünkü farklı meyveler farklı besin öğeleri içerir. Meyveler farklı renkler, tatlar ve dokularıyla diğer yiyecekleri daha ilginç ve lezzetli hale getirirler.

Kızarmış ekmek ve alternatifleri:
Kızarmış ekmeğinizin üzerine reçel ya da marmelat sürmek yerine, dilimlenmiş muz ya da az yağlı krem peynir sürmeyi deneyin. Kepekli ekmek, lif ve diğer besin öğeleri bakımından beyaz ekmek ya da diğer rafine ekmek türlerinden daha zengindir. Ayrıca kepekli yiyecekleri daha yavaş sindiririz; bu da bizi daha uzun süre tok tutar.

Meyve suyu:
Meyve suyu, başta C vitamini olmak üzere, sağlığımız için yararlı çok sayıda vitamin içerir. Her gün yemeniz gereken beş porsiyon meyve ve sebzeyi bir bardak (150 ml) meyve suyu tüketerek alabilirsiniz.

Kahve ve çay:
Kahve ve çay az miktarda tercih edilmelidir. Çayınızı ve kahvenizi şekersiz içmeye gayret edin
 
Üst Alt