Kağıda bakarak dua etmek

sidar34

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Hayırlı çalışmalar. Hocam peygamber ve evliya dualarını siteden bulup çıktısını alıyorum. Bu duaları okuyarak Allah'a yöneliyoruz. Peki bunları okuyarak Allah'a dua ettiğimizde duanın kabulü için ne kadar geçerli olur. Bazı dualar çok uzun onları ezberlemek biraz zor. Kısacası okuyarak dua etmek ne kadar doğrudur.

Allah sizlerden razı olsun değerli hocalarım...
duaa..duaa..

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Selamünaleyküm kardeşim, sadece kendi adıma cevap vereyim. Hayatım boyunca sadece içimden geldiği gibi dua ettim. Hiç bir dua ezberlemedim, aklımda tutmaya çalışmadım. O andaki ihtiyacım, isteğim, sıkıntım neyse onu kendi lisanımda samimi olarak dile getirip dua etmeye çalıştım.

Tekrar olarak sadece kısa kalıplardan oluşan bazı dualar var onlarıda zaten ezberlemedim, aklımda kalmışlar.

Kendi kendime oluşturduğum, zaman zaman namazlardan sonra tekrar ettiğim genel dualarım var. Hamd, şükür,sağlık, afiyet,bela ve musibetlerden sığınma, kendim ve ailem için hayırlısını ve iyisini isteme, geçmişlerime rahmet v.s gibi...

Belki soruna cevap olmayacak ama bana sorarsan samimiyetle ettiğin her dua bir şekilde karşılık bulur. İster kağıttan oku ister ezberden... Vesselam.

sidar34

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Verdiğiniz bilgiler benim için çok aydınlatıcı oldu. Evet haklısınız samimi bir şekilde edilen dualar geri çevrilmez. Yine de kağıttan okurken kendimi pek rahat hissetmiyordum. Bu satırları ben yazmadım benim düşüncem değil başkasının düşünceleri. Teşekkürler Serdar Hocam sizin samimi sesinizi dinleyip kendimce dua edip kendimce Allah' a samimi bir şekilde yalvaracam. Bu arada sizi ve islamiforumlar. net ailesini de dualarımdan eksik etmeyeceğim inşallah. Bu site sayesinde din konusundaki bütün yanlışlarımı düzeltip. Arkadaş ortamıma nasihatler vermeye başladım. Allah sizlerden razı olsun. Saygılarımla.

cglaa16

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Bende buyuklerin dualarini okuyorum, aklimda kalanlarla icimden gelerek dua ediyorum..

mhmt51

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Dua edin de nasıl ettiğiniz çok mühim değildir.Amma,özellikle dikkat etmeniz geken:

Manasından emin olmadığınız,ya da güvenilirliğinden emin olmadığınız kaynaklardan bulduğunuz duaları okumayın.Yanlış bir şey okuyabilirsiniz ya da art niyetli insanlar işte filanca evliyanın duası diye dua olmayan bir şeyi yazabilirler...

Mümkün olduğunca Kur'an dan okumaya çalışın.Orada yanlışlık olmaz.Fazileti en büyük okunacaklar kutsal kitabımızda mevcuttur.

Daha sonrasında ise;Buhari,Müslim,Tirmizi gibi sağlam hadis kaynaklarından nakledilen duaları okuyun...

tenken s.j.r

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Benim şahsi fikrim şu;insan hazıra konmamalı,eğer bir dua ezberinde yoksa onu ilmihal vs. den okumalı lakin her okuyuşunda da ezberine almaya çalışmalı.Zaten 10 defa okusan istemesende ezberine alırsın.Hafızan iyi değilse ezberleyemiyorsan o ayrı,üstelik her daim yanımızda dua kitabı taşıyamayacağımıza göre mutlak hatırda olmalı kanımca.Böylesi daha makbul olurdu diye düşündümdü.Tabi kitaptan okumakla ezberden okumak arasında sevap farkı yada kabul olup olmama gibi durum var mı biz bilemeyiz elbet.

HayalCAH

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Aç gönlünü rabbine tüm saflığınla teslim ol sahibine. O sana ilham eder elbet öyle güzel dualar ki,
Şaşar kalırsın daha yolun başında bu duaları eden ben miyim diye.

Rabbim insana vereceklerini lutfediyor dualarımızda çok uzun duaları ezberlemekten ziyade bırakın gönlünüzü sahibinize.

Her vakit olmamak şartı ile zaman zaman arapça olmak kaydi ile bende okuyorum kağıttan,ama kalpten dile gelip sonunda amin denen duanın yerini tutmuyor hiçbiri.

"Dua kitabı olarak peygamber efendimizin ettiği duaların yer aldığı duaları içeren Dualarim kitabı Cübbeli Ahmet Hoca'mın onu tavsiye ederim."

Selâm ve dua ile.

Üst Alt