Kadayıf Dolması

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Mesajlar
3,351


Malzemeler

500 gram tel kadayıf

200 gram ikiye bölünmüş ceviz içi

15 adet yumurta

Yarım su bardağı süt

Şerbeti için: 1 kg tozşeker

5 su bardağı su

Yarım limonun suyu

Süslemek için:

2 çorba kaşığı hindistancevizi

3-4 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz

Kızartmak için:
Sıvıyağ

Yapılışı

KADAYIFTAN yapmak istediğiniz dolmanın büyüklüğüne göre bir parça alıp ters bir T harfi şeklinde düz bir zemine yayın. T harfinin kısa kısmına cevizleri koyup katlayın. Kalan uzun tarafı da üzerine yuvarlayıp sarın ve dolma şekline getirin. Çukur bir kaba yumurtaları kırıp üzerine yarım su bardağı süt ve limonu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını bu karışıma atıp 1-2 dakika beklettikten sonra çıkartın. Yağı kızdırın ve kadayıf dolmaları altın sarısı bir renk alana kadar kızartın. Diğer taraftan 5 su bardağı su ve tozşekeri bir tencereye koyup ocağa oturtun. Kaynayınca üzerine limonu ekleyin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Dolmalar sıcakken, sıcak şerbetin içine atın. Hindistancevizi ve dövülmüş cevizle süsleyerek, arzunuza göre sıcak ya da soğuk servis yapın
 
Üst Alt