Izmir’in yaylaları

ceylannur

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
2 Eylül 2011
Mesajlar
3,872
Tepkime puanı
37
İZMİR’İN YAYLALARI

Ödemiş İlçesinin Bozdağ Gölcük Yaylası, yine aynı bölgedeki Subatan Yaylası, Karşıyaka ilçesinin kuzeyindeki Yamanlar Dağı üzerinde bulunan Karagöl, Bergama ilçesini çevreleyen dağlardan kuzeydeki Madra Dağında bulunan Kozak Yaylası günübirlik rekreasyon ve yayla turizmine elverişli alanlardır.
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
İzmir'in Ödemiş ilçesinde bulunan Gölcük Yaylası, her mevsim farklı bir güzellikle çıkar ziyaretçilerinin karşısına. Yayla, Ödemiş'e 18 kilometre, İzmir'e ise 130 kilometre uzaklıktadır.

Doğanın kucağında olduğunuzu hissedeceğiniz Gölcük Yaylası'nda 810 dekarlık bir göl bulunmaktadır. Tarihi bir öneme de sahiptir bölge. Karamanoğulları yaylada at beslerlermiş. Yakın bir dönemde, devrin Başbakanı Şükrü Saraçoğlu tarafından parsellenmiş ve halka dağıtılmıştır.

Yayla halkı geçimini tarımla sağlamaya devam etmektedir. Ülkenin en kaliteli patatesleri bu yaylada üretilmektedir. Aynı zamanda; kestane, ceviz, erik, kızılcık, kiraz ve elma da başlıca tarım ürünlerini oluşturur. İzmir'e tatil için gelip Gölcük Yaylası'ndan haberdar olanlar, mutlaka uğrar bölgeye. Bozulmamış doğasıyla hafızalarınızda büyük bir yer edinecek olan Gölcük Yaylası'nda zaman geçirirken; Ödemiş'in en görülesi yerleri arasındaki Birgi Çakırağa Konağı'na ve Ödemiş Müzesi'ne vakit ayırmayı unutmayın.
 
Üst Alt