Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
İspanyol Usulü Biber Dolması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 10379" data-attributes="member: 376"><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Kullanılacak malzeme (6 kişi için):</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">9 dolmalık iri ve yeşil biber,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">300 gram yağsız koyun kıyması,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">300 gram yağlı dana kıyması,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1/2 kilo olgun domates,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 baş iri soğan,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 diş sarmısak,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 demet maydanoz,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">2 körpe havuç,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 sap kereviz</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3 yumurta,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 dilim bayat ekmek içi,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">ekmek dilimini ıslatacak kadar süt,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">2 bardak zeytin, yağı,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">yeteri kadar tuz ve karabiber,</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">yeteri kadar un ve kurutulmuş ekmek tozu.</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Yapımı: Rendelenmiş soğanın yarısını bir tavaya koymalı. Dört çorba kaşığı zeytinyağı kattıktan sonra tavayı ateşe oturtmalı. Tahta kaşıkla karıştırarak soğanları kavurmalı. Soğanların rengi dönünce üzerleri kazınmış, rendelenmiş havuçları ve yıkandıktan sonra kıyarcasına ince doğranmış kereviz yapraklarını ve kıyılmış maydanozun yarısını katmalı. Sebzeler iyice ölünceye kadar bunları karıştırarak kavurmalı. Tuzunu ve biberini serptikten sonra sıkılarak ince delikli bir süzgeçten geçirilmiş domates suyunu katmalı. Salçayı pişirmeli. Salça pişince 1 kaşık un serperek karıştırmalı ve bir taşım daha kaynatmalı. Oldukça koyulaşmış olan salçayı bir kenara bırakmalı.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Bu işleri yaparken bir kuşaneye kalan rendelenmiş soğanla dövülmüş sarımsağı, iki kaşık zeytinyağıyle birlikte koyup kabı ateşe oturtmalı. Tahta bir kaşıkla karıştırarak soğanları kavurmalı. Soğanın rengi pembeleşince koyun ve dana kıymalarıyle kalan kıyılmış maydanozu katmalı. Sütte ıslatılmış ekmek içini iyice sıkıp ufaladıktan sonra kıymanın içine atmalı. Karışımı karıştırarak kavurmalı. Kıymayı suyunu iyice çekinceye kadar karıştırarak pişirmeli. Sonra kuşaneyi ateşten indirip içindekileri bir kenarda soğutmalı.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Biberleri uzunlamasına ortadan ikiye bölmeli. Çekirdeklerini ve çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra iyice yıkamalı. Kıymalar soğuyunca bunların içine bir yumurta kırmalı ve iyice karıştırarak bunları birbirine yedirmeli. Sonra bu harçla yarımşar dolmalık biberlerin içlerini doldurmalı.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Doldurulmuş biberleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, sonunda kurutulmuş ekmek tozuna bulamalı ve kızgın zeytinyağının içine atıp nar gibi kızartmah. Bütün biberler kızarınca bunları pyrex bir kayık tabağa düzenli bir biçimde yerleştirmeli. Salçayı gezdirerek üzerlerine dökmeli. Sonra bu kabı olduğu gibi fırına sürmeli ve yemeği pişinceye kadar fırında tutmalı. Yemeğin suyu yetmezse gerektikçe sıcak su katılabilir</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 10379, member: 376"] [B][COLOR=RoyalBlue]Kullanılacak malzeme (6 kişi için): 9 dolmalık iri ve yeşil biber, 300 gram yağsız koyun kıyması, 300 gram yağlı dana kıyması, 1/2 kilo olgun domates, 1 baş iri soğan, 1 diş sarmısak, 1 demet maydanoz, 2 körpe havuç, 1 sap kereviz 3 yumurta, 1 dilim bayat ekmek içi, ekmek dilimini ıslatacak kadar süt, 2 bardak zeytin, yağı, yeteri kadar tuz ve karabiber, yeteri kadar un ve kurutulmuş ekmek tozu. Yapımı: Rendelenmiş soğanın yarısını bir tavaya koymalı. Dört çorba kaşığı zeytinyağı kattıktan sonra tavayı ateşe oturtmalı. Tahta kaşıkla karıştırarak soğanları kavurmalı. Soğanların rengi dönünce üzerleri kazınmış, rendelenmiş havuçları ve yıkandıktan sonra kıyarcasına ince doğranmış kereviz yapraklarını ve kıyılmış maydanozun yarısını katmalı. Sebzeler iyice ölünceye kadar bunları karıştırarak kavurmalı. Tuzunu ve biberini serptikten sonra sıkılarak ince delikli bir süzgeçten geçirilmiş domates suyunu katmalı. Salçayı pişirmeli. Salça pişince 1 kaşık un serperek karıştırmalı ve bir taşım daha kaynatmalı. Oldukça koyulaşmış olan salçayı bir kenara bırakmalı. Bu işleri yaparken bir kuşaneye kalan rendelenmiş soğanla dövülmüş sarımsağı, iki kaşık zeytinyağıyle birlikte koyup kabı ateşe oturtmalı. Tahta bir kaşıkla karıştırarak soğanları kavurmalı. Soğanın rengi pembeleşince koyun ve dana kıymalarıyle kalan kıyılmış maydanozu katmalı. Sütte ıslatılmış ekmek içini iyice sıkıp ufaladıktan sonra kıymanın içine atmalı. Karışımı karıştırarak kavurmalı. Kıymayı suyunu iyice çekinceye kadar karıştırarak pişirmeli. Sonra kuşaneyi ateşten indirip içindekileri bir kenarda soğutmalı. Biberleri uzunlamasına ortadan ikiye bölmeli. Çekirdeklerini ve çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra iyice yıkamalı. Kıymalar soğuyunca bunların içine bir yumurta kırmalı ve iyice karıştırarak bunları birbirine yedirmeli. Sonra bu harçla yarımşar dolmalık biberlerin içlerini doldurmalı. Doldurulmuş biberleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, sonunda kurutulmuş ekmek tozuna bulamalı ve kızgın zeytinyağının içine atıp nar gibi kızartmah. Bütün biberler kızarınca bunları pyrex bir kayık tabağa düzenli bir biçimde yerleştirmeli. Salçayı gezdirerek üzerlerine dökmeli. Sonra bu kabı olduğu gibi fırına sürmeli ve yemeği pişinceye kadar fırında tutmalı. Yemeğin suyu yetmezse gerektikçe sıcak su katılabilir[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
İspanyol Usulü Biber Dolması
Üst
Alt