- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 118

malzemeler:
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- yarım su bardağı haşlanmış ıspanak
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 5 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- üzerine:
- 2 poşet krem şanti
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı dövülmüş fıstık
- 5-6 çilek
1. 3 yumurtayı ve 1,5 su bardağı toz şekeri derin bir kaba alıp, mikserin en yüksek hızında çırpın. yarım su bardağı haşlanmış ıspanağı bıçakla birkaç kez kıyıp yeterince küçük parçalara ayrıldıklarına emin olun. ıspanağı ve 1 çay bardağı ayçiçek yağını kaba ekleyip ( ıspanaklar küçük noktalar haline gelene kadar ) çırpın.
2. 5 kahve fincanı unu ekleyip birkaç kez daha yüksek hızda karıştırın. en son 1 paket kabartma tozunu ilave edip en düşük hızda bir iki kez karıştırın.
3. fırını 170C'ye getirin. kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla yağlayıp keki içine boşaltın. ısınmış fırında pişirin.
4. bu arada 2 su bardağı süt ile 2 poşet krem şantiyi karıştırın. soğuması için buzdolabına koyun. kek soğuduktan sonra krem şantiyi kekin her yanına sürün. 5-6 çileği ikiye bölüp pastanın ortasına dizin. etrafına 1 çay bardağı dövülmüş antep fıstığını serpin.
Alıntı...