• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

İşlerim hep ters gidiyor

3 mevsim

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Her işim son anda ters dönüyor işlerim ters gidiyor işlerim rast gitmiyor
Selamünaleyküm Gönül Hanım,

Size durumumla ilgili bir konuda danışmak istiyorum. İnternetten danıştığım ruhani kişiler olduğunu iddia ettiği ve maddi çıkarları ön planda tutup insanların zor durumlarından faydalanan insanlara güvenim kalmadı.

3 Sene öncesine kadar mutlu bir yuvası olan, neredeyse hiçbir derdi olmayan bir insandım. Hayatım 1 günde değişti. Kabus dolu günler o gün başladı. Eşimin beni yabancı bir kadın ile aldattığını öğrendim ve kabullenemedim. İşimden, eşimden ayrıldım. Ayağa kalkmak için bir firma kurdum ve yeni birisiyle nişanlandım. Her işim aksi gidiyor. İşimi ne kadar iyi yapsam da, insanlara dürüst davrandığım ve yalan vaadlerle kandırmadığım için sözleşme aşamasına gelmiş bütün işlerim geri dönüyor. Maddi olarak çok zor duruma düştüm. Neredeyse evime 5 kuruş girmez oldu. Çocuklarım babasının desteği ile yurtdışında okuyor. onlar da durumuma çok üzülüyor. Hem onlardan, hem nişanlımdan başarısızlığım için utanır durumdayım. Elimdeki herşeyi satmaya başladım. Psikolojik olarak inanılmaz kötü durumdayım, namaz kılmaya başlayıp Allah'a sığınmaya çalışıyor ve kuvvet toplamaya çalışıyorum. Sanki aldatılan ben değilmişim de kocammış gibi, herkes beni terk etti. 22 yıldır annem öldüğünden beri baktığım kızkardeşim ve erkek kardeşim beni tamamen terk etti. Kızkardeşimden işimle ilgili yardım istediğimde ise ne kadar yalnız olduğumu bir kez daha anladım. Erkek kardeşim yeni bir erkek hayatıma girdiği için benimle asla konuşmuyor. Hatta hakaretler ediyor. Ben hiçbirisini kimseye muhtaç etmedim, 8 aylık evliyken babam olduğu ve içkiyle daha çok ilgilendiği için evimizi açıp okutup büyüttük. Eşimin bu fedakarlıklarını asla inkar edemem. Artık ölümü düşünür hale geldim. Görenler bile işlerimin bu kadar son anda ters dönmesine inanamıyor. Herkes büyüden bahsediyor. Bana bir akıl verir misiniz?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Gönül Dostum tabi ki akıl ,nasihat veririm amaa her kes ancak nasibi, idrak ve kendi kabinca hissesince, kendince kabini doldurur..
Nasip ve kısmetten ötesi yok..
İnternetten danıştığıniz ruhani ,medyum kişiler olduklarini iddia eden sahtekar,Malesef Türkiye'de internetin gelişmesi ile bir çok Dolandırıcı, sahtekar medyum ve sahte
hocaların,türlü türlü para tuzakları kurdular..Bizler kendine bile faydası olmayan insanlara değil Allah'a sığınalım.
Şuurlu Müslümanlar olalım!!Hem maddi hem manevi kaybımızı önlemek için İnternette böyle şeylere dikkat edelim Bilinçli ve inançlı olalım..
İnsanlar giderek sahtekâr oluyor, kötüleşiyor ne yazık ki...Allahtan uzaklaştikca şeytana yakinlaşiyorlar..

"Eşimin beni yabancı bir kadın ile aldattığını öğrendim ve kabullenemedim. İşimden, eşimden ayrıldım "
desenize Ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin!bu iki tercihden diyardan gitmeyi secmiş ve neticesi ile de barışıp tekrardan ayaga kalkacaksınız..

sahip olduğun bir "deve"n var ise önünde iki seçeneğin vardır..
1) deveyi gütmek
2) diyardan gitmek

bu misal seçme hakkı ve irade ile donanmış olan insanoğlu açısından çok önemli noktalara işaret eder..
karar vermek zorunda olmanın sorumluluğu dağlara, denizlere ve bilcümle mahlukata teklif edilmiştir de onlar bu sorumluluğu almaya çekinmişlerdir zira.. bu yükü sırtlanan tek varlık olan insan, attığı her adım ve sarfettiği her fikirde diyardan gitmek ve deveyi gütmek arasında gider gelir..
aslinda fark etmiyoruz ama hayattimiz boyunca hep iki secenek arasinda yaşiyoruz..

1) DEVEYİ GÜTMEK
2)DİYARDAN GİTMEK :
başına gelen şeylere tahammülün kalmadığıni,düşündüğün zamanlarda gözün sürekli evin bitişiğindeki ahıra kayar..
orada her an seni bekleyen devene atlayıp gitmek geçer içinden.. sabretmek erdemdir ya, sabredersin..
aslında gösterdiğin sabır değil "tahammül"dür.. dayanırsın sadece olan bitene.. sabır ise çok daha derin anlam taşıyan bambaşka bir durumdur ama sen
tahammül ile sabrı sürekli birbirine karıştırdığından, başına gelen her zorlu durumda dişlerini sıkarak ahıra bakarsın.. en sonunda bam telin kopar..
"yeter !" artik deyip cekip gidersin muamma, bilinmezliklere,yeni denizlere yelken,açarsın..her yenilik ve yeni bir başlangıç zordur ama Sen bunu göze alarak,bilerek yola çıkmıştın..

DEVEYİ GÜTMEK ya da DİYARDAN GİTMEK ile de farkli,farkli imtihanin zaten olacakti!!
Unutmayin her şey imtihandır,insan en çok da Sevdikleri ile imtihan edilir...
olaylara bakış açınızı değiştirmeye çalışın. Mesela hep güzel görmeye, güzel yorumlamaya gayret edin. Göreceksiniz dünyanız farklı bir boyuta girecektir.

Allaha siğinin her gün fetih suresi, inşirah suresi okuyun, Ya Fettah çekin, Rabbişrahli sadri duasını da La havle vela kuvvete illa billah dilinize alıştırın.
İnşaallah sadrınız, sineniz, kısmetiniz ve işleriniz açılacaktır.

Bir gün Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi vesellem, mescide girdiğinde Ebu Ümame isminde Ensar'dan bir sahabinin mahzun bir şekilde oturduğunu gördü ve sordu:
"Namaz vakti değil, neden bu saatte buradasın"
Ebu Ümame, "Ya Resulallah, içimde bir sıkıntı var ve borçluyum" dedi.

Bunun üzerine Allah Resulü "Sana, üzüntünü giderecek, borcunu ödemene vesile olacak bir dua öğreteyim mi?" buyurdu.
Evet diyen Ebu Ümame'ye sabah akşam okuması için şu duayı talim etti:

"Allahım, üzüntüden kederden, acizlikten tembellikten, korkaklıktan cimrilikten, borç altında kalıp ezilmekten ve insanların beni ezmesinden sana sığınırım."(Ebu Davud, İstiaze)

Ne zaman Allah (cc ) ile irtibatımı kesersem ya da zayıflatırsam o zaman benim işlerim ters gidiyor.Başıma ya bir hastalık geliyo,
Ya da kaza geçiriyorum veya iş yerinde ciddi sorunlar yaşıyorum...ya da buhrana, stresse girip saldirganlaşiyor etrafimi kirip tekrar yapayanliz kaliyorum...
Her defasında tövbe edip bir daha dikkatli olacağım diyorum ama yine dünyaya dalıp aldanıyorum...
anliyacaginiz Dua,tövbe ,Sabir ve imtihan arasinda ben de hayatimi her kes gibi sürdürüyorum..
Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun isyan etmeyin Samimi olarak Dua edin...

duaa..

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Karınca duasını temin edip iş yerinize asmanızı ve Elhamdülillah zikrini etmenizi tavsiye ederim.

3 mevsim

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Allahım sizlerden razı olsun. Benim bakış açımı nasıl değiştirdiğinizi anlatamam. Kuş gibi hafifledim, Allahım binlerce kez sizlerden razı olsun.

Üst Alt