- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25
Revani malzemeleri
4 yumurta
1 su bardağı ayçiçeği yağı
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Şerbeti için
5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
Üzeri için
Kaymak
Frenk üzümü
Revani hazırlanışı
Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın.
Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın.
Soğumaya bırakın.
Yumurta, şeker, yoğurt, vanilya ve yağı mikserle çırpın.
İrmik, rendelenmiş limon kabuğu,
un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Hamuru yağlanmış dikdörtgen şeklindeki
cam kabın içine aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış
fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine gezdirerek dökün.
1 saat dinlendirin.
Kaymak ve frenk üzümü ile servis yapın.
4 yumurta
1 su bardağı ayçiçeği yağı
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Şerbeti için
5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
Üzeri için
Kaymak
Frenk üzümü
Revani hazırlanışı
Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın.
Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın.
Soğumaya bırakın.
Yumurta, şeker, yoğurt, vanilya ve yağı mikserle çırpın.
İrmik, rendelenmiş limon kabuğu,
un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Hamuru yağlanmış dikdörtgen şeklindeki
cam kabın içine aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış
fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine gezdirerek dökün.
1 saat dinlendirin.
Kaymak ve frenk üzümü ile servis yapın.