İrmikli Revani

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Mesajlar
3,351
Revani malzemeleri
4 yumurta

1 su bardağı ayçiçeği yağı

2 su bardağı un

1 su bardağı irmik

1 paket vanilya

1 çay bardağı toz şeker

1 su bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Şerbeti için

5 su bardağı su

4 su bardağı toz şeker

Yarım limonun suyu

Üzeri için

Kaymak

Frenk üzümü

Revani hazırlanışı

Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın.
Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın.
Soğumaya bırakın.
Yumurta, şeker, yoğurt, vanilya ve yağı mikserle çırpın.
İrmik, rendelenmiş limon kabuğu,
un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Hamuru yağlanmış dikdörtgen şeklindeki
cam kabın içine aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış
fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine gezdirerek dökün.
1 saat dinlendirin.
Kaymak ve frenk üzümü ile servis yapın.
 
Üst Alt