Selamun Aleykum..
İnternetten Mutlu Bir Evlilik Olur Mu ?
Hayrı ve şerri Allah bilir,Evlilik tamamen kader ve Rabbimin bir lutfu veya imtihanidir..
bu artik internetten mi olur gorucu, araci usulumu olur bunu vesile kilan Sebeplerin Sahibi bilir....
İnternetten Mutlu Bir Evlilik Olur Mu ?
olmaz kardeşim netten evilik olmaz!!çünki burada herkez yüzüne bir maske takmış,çooookta güzel bir avatar ..
sonra herkez kendisini her bakımdan olduğundan fazla gösterip karşısındakini kandırıyor .çok zengin,çok akıllı,
anlayışlı,güzel,yakışıklı , kültürlü vs. vs. herkez o kadar güzel oynuyor ki.çok güzel rol ve tiyatro sahneye koyuyoruz karşımızdakini kandırmak adına.
ve son...son genellikle hüsran, acı ve geri dönülemez olayların içinde,çaresiz umutsuz ve yalnız kalmak.
diyenlerde Hakli o zaman ne yapacaksiniz ilk once oncelik olana oncelik taniyacaksiniz..
Ahh benim genc kardeslerim bunu ne zaman anliyacaksiniz ..
herseyin bir zamani var!!
bir seyin vakti ve zamani gelmeden illa olmasini istiyorsaniz hem kendinizi hem de sevdiklerinizi bosu bosuna yiprattirsiniz..
ilk once askerliğiniz , okulunuz bitsin.. daha sonra oturakli, mevki ve evlenmeye hazir bir damat adayi olarak ailesine aileniz ile gider;
Allah Celle Celalühü'nün emriyle, Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in sünneti üzerine kızınızi oğlumuza istiyoruz...diye talip olursunuz..
Bu demektir ki; "Ben kızını alıyorum ama, Allah Celle Celalühü'nün emirleriyle ve Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in yaşadığı hayatın aynısını ve getirdiği kuralların aynısını yaşamak şartıyla alıyorum" diyoruz.
Ama bunu bilinçsiz olarak söylediğimiz zaman bir önemi olmuyor. Değişim derkende şu önemlidir: "Erkek ve kadın, Allah Celle Celalühü'nün kendilerine verdiği hak ve hukuk etrafında hareket etmeye mecburdur.
Bunun dışına ikisi de çıkamaz. Çıktıkları andan itibaren, yanlışa çıkmışlardır ve her yanlış bir veya birden fazla tavizi getirir..
taviz tavizi getirir... ve zamanla o aile İslami bir aile olmaktan çıkar. Sonra o aileye huzursuzluk ve belalar yağmaya başlar.
eger birisi internetten benim KIZIMI istese ayni endise ve korkuya kapilirdim.. niye biliyormusunuz internet, sanal Yalan dolan, oyun alemidir..
ama madem ki birbirinizi seviyorsunuz.. oncelikle okulunu, askerligini bitirir ve onlarin sizi tanimasi icin bir imkan verirsiniz..
KIZLARININ tursusunu kuracak degiler ya...merak etmeyin bugun evlilik te buyuk bir sorun.. ortalikta evlenemiyen bir cook KIZIMIZ var..
O yuzden Sizi tanidiklarinda ins. guvendiklerinde bu evlilige de RAZI olacaklardir..her seyin HAYIRLISINI isteyin...
aslinda O sevdiginizi yuzyuze realde gormeden siz de evlilige SAKIN karar vermeyin..niye mi oyle iste....
kalbiniz mutmain olsun...
gordugum kadar Hamd olsun imanli insanlarsiniz anne baba Rizasi cook onemlidir..
hem bu bekleyis zarfinda siz de biraz olgunlasir ve birbirinizi daha iyi tanima imkaniniz olur..
istihare kilinmadan istisare vardir...Istihare eden kimse mahrum kalmaz, istisare eden pişman olmaz..
Evlilik Allah Celle Celalühü'nün rızası dahilinde olursa hayırlı olur... Nefsi olarak olursa sonu felakettir...
Günümüzdeki evliliklerin çoğu görüşmeyle, konuşmayla, flörtle vs gibi durumlarla oluyor. Birkaç ay geziyorlar, tozuyorlar, sonra olursa olur, olmazsa olmaz.
Böyle evliliklerde tehlike şudur: Kısa zaman içinde, erkek ve kadın birbirlerine gerçek yüzlerini asla göstermiyorlar ve sadece birbirlerine güzel görünmek için, zengin görünmek için, hep güzel taraflarını birbirlerine gösteriyorlar.
Erkek kendisini yakışıklı gösterebilmek için, onurlu gösterebilmek için uğraşıyor, kadın ise, kendisini güzel gösterebilmek, vücudunu seksi gösterebilmek için uğraşıyor.
Kötü taraflarını göstermiyorlar. Normal hayattaki halleriyle değilde, özel durumlarda olunması gerektiği gibi gözüküyorlar ve sonra bu da kısa sürüyor.
Birbirlerinden zevklerini alınca, sen yoluna, ben yoluna oluyor ve sonu hüsranla bitiyor. Birbirlerine güzel yanlarını gösterip te evlenenlerin kısa zaman sonra meydana çıkan kötü halleri ise, evliliklerinin sonunu getiriyor.
Bu şekildeki bir evlilik hatadır, ilerisi ise bataklıktır.
Ama İslamiyette görücü usülü dediğimiz evlilikte, erkek evleneceği kızın ancak yüzüne bakabilir ve erkeğinde kadınında kendilerine göre kural koymaları diye bir meseleleri söz konusu değildir.
Çünkü İslamiyette kadının görevleri vardır, erkeğin görevleri vardır. Kadın İslam dinindeki evlilikte görevleri ne ise onu okur ve öğrenir, evlendiği zaman da bu kuralları uygular.
Erkek ise, evlilikteki görevleri ne ise onu öğrenir ve evlendiği zaman da onu uygular. Bu durumda makinanın iki dişlisinin birbirine uyum içinde giripte çarkı çevirdiği gibi, erkek ve kadın görevlerini yaparlar.
Aynı zamanda İslami nikah kıyılırken de Allah Celle Celalühü'nün özel mucizesi olur ki, evlenen iki kalp birbirine sevdirilir, buna da "nikahta keramet vardır" derler.
evlilikte Allah RIZASI olunca onun Sevgi ve muhabbeti de evliligi korur...
Evlilikte karı ve koca birbirlerinin hatalarını bu "nikahtaki keramet" sayesinde hoş görürler. Ama bu nikahtaki keramet, İslamiyetin dışındaki evliliklerde olmaz.
Çünkü Allah Celle Celalühü'nün rızası dışında yapılan her türlü evlilik, şeytani kurallar içinde yapıldığı ve günahlar içinde hazırlandığı için, elbette kavgalar, dövüşler ve sonu ayrılıklarla biter.
İslami olarak yapılan evliliklerde boşanma oranı çok azdır. Ama gayriislami olan evliliklerde boşanma oranı çoktur.
En iyisini Rabbimiz Celle Celalühü bilir...
Rabbim hayirlisini nasip etsin benim Allah icin sevdigim Forum arkadaslarim Gonul Dostlarım...