İnsanlar Neden Ağlar?

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
İnsanlar Neden Ağlar? Nedir? Hakkında Bilgi Neden Ağlıyoruz Hiç Merak Ettinizmi? Belki Mutlu bir anımızda, Belki hüzünlü bir anımızda bazende rahatlamak için ağlarız. Hatta dünyaya ilk gözümüzü açtığımızda bile ağlayarak açıyoruz. Daha dünyaya yeni gelmişken bile karnımızın doyması ve rahat edebilmek için ağlamaya başlarız.
“İnsanlar neden ağlar” sorusuna bilim adamı Dr. Cornelius, “Bundan tam olarak emin olamıyoruz” cevabını vermiştir.


Ağlamanın başka kişilere zayıf olduğumuzun bir göstergesi olduğunu ifade ediyor.

Bir akrabamızı kaybedince, başarımızdan dolayı bi hediye kazandığımızda, duygusal yönden ağırlıklı bir sinema filmini izlerken, Çocuğumuzu evlendirirken, Anne oğlunu askere gönderirken, herhangi bir olayda haksızlık olduğunda kendimize hakim olamayarak göz yaşlarımızı tutamıyoruz.
Bizler insanlar olarak ağladığımızda rahatladığımızı ve ferahladığımızı düşünebilirsiniz. Ancak durum hiçde öyle değildir. ağlamamızın arkasında yer alan psikolojik olaylar halen tam ve net olarak açıklanamamıştır.
Soğan doğrarken veya bir mangal partisinde mangal pişirirken gözümüzden yaşlar dökülür. Bu gözyaşları Ruhsal değildir. Darwin ilk olrak Ruhsal ağlamayı araştıran bilim adamıdır.
Bilim adamlarının yaptıkları araştırmalar neticesinde Ruhsal Gözyaşlarımız Soğan (yakıcı) Gözyaşlarından daha çok protein içerdiği tespit edilmiştir. Ancak bu farkın neden ortaya çıktığı henüz açıklanmış değildir.
Sevinçli ve Üzüntülü iken döktüğümüz göz yaşınında aralarında herhangi bir kimyasal fark olup olmadığı ise günümüzde halen araştırılmaktadır.
Yaşadığımız dünyamızda Ruhsal olarak ağlayabilen tek canlı biz insanlarız.
 

suskun

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
22 Mart 2011
Mesajlar
199
Tepkime puanı
3
Uzgunnnben neden ağladımı bilmiyorum şimdi, duygulandım galibaxxzzl..
 

ferit

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Şubat 2011
Mesajlar
365
Tepkime puanı
21
cevabı burda

“İnsanlar neden ağlar” sorusuna bilim adamı Dr. Cornelius, “Bundan tam olarak emin olamıyoruz” cevabını vermiştir.
 

Uhibbu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
4 Haziran 2011
Mesajlar
56
Tepkime puanı
0
İnsanız ondan ağlıyoruz :)
 
Üst Alt