İnsan Beyninin Kaçta Kaçını Kullanır

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Sebep yokken kimseye sataştığım görülmüş bir şey değildir.
Saçmalayan birini görünce de dayanamıyorum işte, yapacak bir şey yok.... : )

Anladım efendim, sabırlar, met'anetler dilerim. :) :)

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Bu "beyin"e kafayı taktım ben hoş yazılanlardan bir şey de anlamadım açıkçası anlamadığım şeye nasıl mantıklı yorumlar yazabildim bilemiyorum?

:) :) :)

Hocamız, doktorumuz Gönül Sızım'a:

Benim geçmiş olduğum yazılarımın genelinden beynimin kaçta kaçını çalıştırdığım belli olur mu, olabilir mi? Öğrenmek istiyorum da. :)

Ahkam-ı Tıp ne der? Bir malumat var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bu "beyin"e kafayı taktım ben hoş yazılanlardan bir şey de anlamadım açıkçası anlamadığım şeye nasıl mantıklı yorumlar yazabildim bilemiyorum?

:) :) :)

Hocamız, doktorumuz Gönül Sızım'a:

Benim geçmiş olduğum yazılarımın genelinden beynimin kaçta kaçını çalıştırdığım belli olur mu, olabilir mi? Öğrenmek istiyorum da. :)

Ahkam-ı Tıp ne der? Bir malumat var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.

Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, kişinin görünür rütbe-i aklı eserinde....:tamam:.msum..

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Allahu Teala aklımızı rızası istikametinde kullanmayı bizlere en güzeliyle ihsan eylesin. Aklını "O"nun rızasına matuf kullanamayanlar, beyinlerinin 100'de 100'ünü kullansalar ne olur ki!? Bunun ne anlamı vardır ne de manası! Aklını İslam eksenli kullananlara selam olsun. Dualarımla.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sebep yokken kimseye sataştığım görülmüş bir şey değildir.
Saçmalayan birini görünce de dayanamıyorum işte, yapacak bir şey yok.... : )

Sevgili Sinem, hayatınız boyunca karşınıza hep akılı,mantıklı, tutarlı ve makul insanlar çıkacak diye bir kural, kaide yok!!Hayat Yolunda karşınıza çeşit ,çeşit insanlar ve bu insanlar ile birlikte ;imtihan, ders ve fırsatlar çıkacaktır..ve her insan,size olumlu yada olumsuz kişiliğinizden bir şey öğrenmek yada öğretmek için gelirler..
burda önemli olan bir şey daha How to Deal With every kind of People...her türlü insan ile yada akılı,mantıklı, tutarlı ve makul olmıyan insanlar ile kırmadan, kırılmadan ,germeden, gerilmeden,sinir olmadan, kendinizi yıpratmadan nasıl başa çıkarsın ,iletişim kurabilmek....
...

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Bu yazıyı okurken yanımda biri vardı ona dedim ki:
"Beynin kaçta kaçını kullanıyorsun?" O da: "100'de 1.7'sini kullanıyorum ya da daha azı" dedi!
Ve arkasından:
"Beynin 100'de 10'unu kullanan dünyada hiçbir insan yoktur" dedi.
Ben de:
"Ben beynimin 100'de 100'ünü kullanıyorum" dedim. Der demez öyle kahkahalar attı ki...!
Arkasından gülerek: "Senin beynin bayağı küçükmüş" dedi.
Devamla: "Senin beynin tamamı 1'de 1'dir, dolayısıyla, beynini kullanma yüzdeliğinde, 1000'de 1 falandır ya da daha aşağılardadır" dedi.
Bu beyin işi karışıkmış ya... Kaçalım bu sayfalardan...
:) :)

tozduman

Moderatör
Moderatör
:) Hilmi abi çok güldüm. Allah razı olsun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sevgili Sinem, hayatınız boyunca karşınıza hep akılı,mantıklı, tutarlı ve makul insanlar çıkacak diye bir kural, kaide yok!!Hayat Yolunda karşınıza çeşit ,çeşit insanlar ve bu insanlar ile birlikte ;imtihan, ders ve fırsatlar çıkacaktır..ve her insan,size olumlu yada olumsuz kişiliğinizden bir şey öğrenmek yada öğretmek için gelirler..
burda önemli olan bir şey daha How to Deal With every kind of People...her türlü insan ile yada akılı,mantıklı, tutarlı ve makul olmıyan insanlar ile kırmadan, kırılmadan ,germeden, gerilmeden,sinir olmadan, kendinizi yıpratmadan nasıl başa çıkarsın ,iletişim kurabilmek....
...

Burda anlatmak istediğim Sinem Sen, burda Saçmalayan tek birini görünce de dayanamıyorsun ya hayatınız boyunca karşınıza çıkabilecek ve çıkacak olan arada bir Saçmalayan ,cahil deli-KAN-lı insanlara kendinizi yıpratmadan nasıl dayanacaksınız...dayanma ve sabır kapasitemizi genişletmeye bakalim.......... cddvb..sırıtık.:,

S@nem

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Burda anlatmak istediğim Sinem Sen, burda Saçmalayan tek birini görünce de dayanamıyorsun ya hayatınız boyunca karşınıza çıkabilecek ve çıkacak olan arada bir Saçmalayan ,cahil deli-KAN-lı insanlara kendinizi yıpratmadan nasıl dayanacaksınız... cddvb..sırıtık.:,

: )

Yanlış hatırlamıyorsam psikologtunuz.
Bu ne vasat bir sorudur böyle, sizin gibi bir psikoloji eğitimi almış birine yakıştı mı yani?
Yahu hayatımıza girip çıkan insanlara, dostlarımıza biz karar veririz.
Saçmalayan birini hayatımın hiçbir döneminde hayatıma sokmadım. Bu arkadaş olur, görüştüğüm biri olur farketmez.
Ha, sonradan saçmalamışsa, keserim ilgi alakamı biter.
Tek tük, işyerimde sağda solda budala birtakım insanlarla karşılaşmıyorum değil tabii, onların da hakkından geliyorum merak etmeyin... : )

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
: )

Yanlış hatırlamıyorsam psikologtunuz.
Bu ne vasat bir sorudur böyle, sizin gibi bir psikoloji eğitimi almış birine yakıştı mı yani?
Yahu hayatımıza girip çıkan insanlara, dostlarımıza biz karar veririz.
Saçmalayan birini hayatımın hiçbir döneminde hayatıma sokmadım. Bu arkadaş olur, görüştüğüm biri olur farketmez.
Ha, sonradan saçmalamışsa, keserim ilgi alakamı biter.
Tek tük, işyerimde sağda solda budala birtakım insanlarla karşılaşmıyorum değil tabii, onların da hakkından geliyorum merak etmeyin... : )

"Yahu hayatımıza girip çıkan insanlara, dostlarımıza biz karar veririz. "

hayatımıza girip çıkan insanlara, biz karar vermeyiz !ama hayatımıza girip çıkan her insan bir gaye sebep için gelir kimi kalır kimi sadece gecer gider ama bizi bir şekilde etkiliyebilir..

Her şeyin bir sebebi var ama bunu biz bilmiyoruz. hayatımıza girip çıkan ama silik bir anı olarak kalan yine de hayatımızdan geçip giden insanlar ve bizim birilerinin hayatından rüzgar gibi geçtiğimiz zamanlar var.
her şey muallakta ama sebepsiz olduğunu hiç sanmıyorum. kimisi bizi olgunlaştırıyor, kimisi aynı hatayı tekrarlamayalım diye bize öngörü, kimisi büyük bir aşktan çıktıktan sonra uğradığımız bir durak oluyor...her şey ama her şey birbiriyle bağlantılı diye düşünüyorum. her zaman gittiğimiz yoldan vazgeçip hiç gereği yokken aniden yan yola sapmamız ve orda hayatımızda yer eden biriyle karşılaşmamız..kader dedikleri silsile de hızla yol almaktayız..
ama emin olmalıyız ki her ne kadar kızsakta, keşke hayatımıza girmeseydi desekte, hayatınıza girdiğimiz ve gireceğimiz insanların yanına bilmeden bir amaç için gidiyoruz, yada hayatımıza giriyorlar....

Siz kendi bildiğinizi okumaya kaldığınız yerden devam edin...
.:tamam:.islikcalan

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Şimdi ben bu "saçmalama" işine de takıldım.
Bana burada bir arkadaş gösterin ki, o saçmalıyor? Kimmiş o ben neden göremiyorum.
İnsanların bir kimliği vardır değil mi..? İnsanların fikirlerine kimlikleri yön verir. Dolayısıyla, insanlar kimlikleri istikametinde fikirlerini, düşüncelerini burada paylaşıyorlar. Saçmalamıyorlar.
Mesela kimliği ateist olan biri o değerde fikir beyan edecektir.
Kimliği laik olan biri de o değerde fikrini beyan edecektir.
Kimliği müslüman olan da, Kur'an ve Sünnet değerleri ekseninde fikir beyan edecektir.
Bunlar saçmalamak değildir, bunlar olması gereken şeylerdir.

Saçmalık şudur:

Laiklerin pisliğini, pespayeliğini, zulüm ve rezilliğini tertemiz müslümanlara hava etmektir... Bu yapılıyor mu, elbet bu sitede böyle bir şey yapılmaz ama biri yeni yeni böyle bir şeyi ikame etmeye çalışıyor..

İşte bunun adı: Saçmalıktır..!!!

NOT

Babam canlı şahidi anlatıyor:

"Evladım, evde değil, ahırın üzerinde, samanlıkta gizli bir bölmede, hocamız bize Kur'an okumasını (dikkat edin sadece Kur'an okumasını) öğretiyordu, hep dışarıyı gözetlerdik jandarma falan gelecek mi diye. Ama gün geldi yakalanıverdik, cüzlerimizi tahtaların arasından hayvan dolu ahıra atıverdik ama iş işten geçiverdi..! Hocayı aldılar, ellerini arkadan bağladılar, bir iki dipçik de atıverdiler, gidiş o gidiş, hocadan daha hiçbir haber alamadık..!"

Zulüm, korkutma, sindirme, öldürme politikaları ekseninde hayatı ikame etmeye çalışan laikler gün gelecek de "AHLAKLI" toplum ortaya çıkaracaklar değil mi..?

İşte günümüzdeki ahlaksızlar hep bu zulümlerin ürünüdür..!

Bu ahlaksızları müslümanlara havale edenden daha saçma biri var mıdır? Ondan daha çok saçmalayan biri var mıdır..?

S@nem

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Gönül hanım, sizin hayatınıza dahil en değerli şey, manevi oğlunuz Yusuf, bu yüzden size saygı duyuyorum, bilmenizi isterim. Hayatınıza girmesine izin verdiğiniz için size teşekkür ederim. ;)

S@nem

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Ben laiklik anlayışımı deklere ettim, bu sizlere laikliği dayatmak anlamına gelmiyor.

Saçmalayanlar kim midir? Yazılanlara, iletilere, konunun dışında alakasız yanıtlar verenler, söylediklerimi değil şahsımı hatta ve hatta ismimi hedef alanlar, benim bu siteyi karıştırmaya çalıştığımı ifade edenler...

Ben bunca tahrik unsuruna mahal vermeyip, saçmalamayın diye karşılık vermişim bu mu suç oluyor yani!

İyiymiş...

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Ben laiklik anlayışımı deklere ettim, bu sizlere laikliği dayatmak anlamına gelmiyor.

Anlayışına hiçbir şey diyemem. Ama ben daha ileri bir şey söylüyorum, sen bir nefersin dayatmazsın zaten ama sen "devlet" olursan dayatacaksın, bak ben bunu da "normal" görüyorum..! Olması gereken de budur, ben bunu da normal görüyorum, ne zamana kadar,

Ayaklanıp senin devletini yeninceye kadar... :) :) :)

Analatabildim mi..?

Anlayışına, değerlerine saygılıyım...

İyi paylaşımlar dilerim...

Hürmetler.

S@nem

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Bu arada bu forumu karıştırmaya geldiğimi düşünüyor ve yazdıklarımdan hazzetmiyorsanız, üyeliğimi sonlandırırsınız...

Son zamanlar forumda ......... yapılmaya başlandı gibi cümleler oldukça rahatsız edici olmaya başladı zaten...

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Benim için bir sorun yoktur. Olanları ifade etmemden daha doğal ne vardır degil mi?
Buyurunuz, iyi paylaşımlar dilerim.
Hürmetlerimle.

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Fikir platformunda lafazanlık (kick box) edelim incitmiyelim incinmiyelim mi utngc..kzgnn..

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Su anda öyle bir hal içerisinde değiliz...
Fikirlerimizle dost olalım, barışık olalım, beraberce paylaşalım...
Kırmayalım birbirimizi... Üzmeyelim beraberliğimizi... Değil mi efendim..?
Hürmetler...

Üst Alt